reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Autonomní auto od Local Motors bude vybaveno i dronem

11.9.2016, Kateřina Hoferková, aktualita
Autonomní auto od Local Motors bude vybaveno i dronem
Zdá se, že sledování krajiny z okýnka u auta už pomalu vychází z módy. Společnost Local Motors představila návrh na autonomní auto, jehož součástí bude i dron. Při jízdě tak bude možné na obrazovce sledovat záběry krajiny shora.
Autonomní auta se začínají více přizpůsobovat tomu, že lidský řidič v nich nebude muset mít ruce na volantu a zmizí mu povinnost pečlivě sledovat provoz. Místo toho, aby cestující sledoval silnici a okolní auta, bude se moct kochat krajinou, kterou projíždí. A aby se nejednalo jen o obyčejný pohled z okýnka, společnost Local Motors chystá nové autonomní auto, které bude vybavené i dronem s kamerou. Řidič tak bude moct při cestě sledovat živé záběry z ptačí perspektivy.

Local Motors je americká společnost, která má na svědomí například autonomní minibusy Olli. Tyto elektrické minibusy mají představovat veřejnou dopravu budoucnosti, jezdí například už i ve Washingtonu DC.





Společnost Local Motors ve spolupráci s Mouser Electronics uspořádala soutěž, ve které bylo cílem vymyslet zajímavé a praktické věci, kterými lze autonomní auto vybavit a posunout ho na další úroveň.

Za úkol bylo vylepšit model Strati, což je drobné auto vyrobené pomocí technologie 3D tisku. Nová autonomní verze tohoto elektrického auta bude vepředu vybavena obrazovkou, na níž bude možné přehrávat videa, surfovat po internetu nebo právě využít záběrů z dronu přímo za jízdy. Dron vzlétá ze zadní části vozu, kde má svou základnu.





Tento vítězný návrh se nazývá FLY-MODE a má ho na svědomí Finn Younkers, inženýr z Rhode Island. Finn Younkers byl už nyní pozván do továrny Local Motors v Phoenixu a účastnit se bude také finálního sestavování vozu.

Zdá se tedy, že cestující v autonomních autech by se nudit neměli. Jak se však dron zabudovaný v samořiditelném vozidle Strati osvědčí v praxi, je zatím otázkou. Drony spojené s dopravními prostředky má už v plánu i Mercedes-Benz, v tomto případě se jedná o elektrickou dodávku s doručovatelskými drony.

Zdroj: 3ders.org
reklama