reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Až 7 % Američanů zažilo v roce 2014 krádež identity

27.9.2015, Milan Šurkala, aktualita
Až 7 % Američanů zažilo v roce 2014 krádež identity
Krádež identity není v poslední době ničím neobvyklým, vždyť jen v USA letos byly ukradeny záznamy dvěma pojišťovnám nemluvě o jiných únicích. Výsledkem je, že v roce 2014 byla ukradena identita více než 17 milionům Američanům.
V USA vyšla statistika krádeží identity za rok 2014 a čísla rozhodně nejsou lichotivá. Krádeží identity rozumíme stav, kdy se útočník dostane k údajům jiných lidí, což mu umožní např. přístup k jeho kreditním kartám, bankovním nebo jiným účtům. Za minulý rok toto postihlo 17,6 milionů Američanů, což je zhruba 7 % populace s věkem nad 16 let (tedy každý 14. dospělý obyvatel USA).
Drtivá většina z nich (16,4 milionu) zaznamenala zneužití nebo pokus o zneužití některého z účtů. Z tohoto čísla 8,6 milionu zaznamenalo neoprávněné užití kreditní karty, 8,1 milionu pak zneužití bankovního účtu a 1,5 milionu pak jiný typ zneužití, např. telefonu nebo pojištění. Pokud vám nesedí součty, vězte, že někteří lidé zaznamenali více typů zneužití.

Oběti se o útoku většinou dozvěděli díky kontaktování finanční institucí na základě detekce podezřelých transakcí (45 %), někteří si útoků všimli sami (18 %). Okolo 14 % lidí přišlo o peníze na účtech, přičemž u poloviny z nich to bylo méně než $100. Naopak u 14 % to bylo více než $1000. Byl zvýšen počet útoků na lidi starší 65 let z 2,1 milionu z roku 2012 na 2,6 milionu v roce 2014. V počtu obětí mírně vedou ženy s počtem 9,2 milionu proti 8,3 milionu mužů. Za rok 2015 bude možná číslo ještě vyšší, protože jsme tu měli dva velké útoky na americké pojišťovny Anthem a Premera.

Zdroj: bjs.gov, pcworld.com
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama