reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Dron málem spadnul na sjezdaře Marcela Hirschera při světovém poháru

23.12.2015, Milan Šurkala, aktualita
Dron málem spadnul na sjezdaře Marcela Hirschera při světovém poháru
Včera jsme si ukazovali, jak nebezpečné mohou být vrtule dronů, dnes tu máme ještě zajímavější zprávu ze světového poháru ve sjezdovém lyžování. Dron poletující ve vzduchu spadnul a jen těsně minul lyžaře Marcela Hirschera.
Už jsme si několikrát ukazovali, že drony mohou být velmi zajímavým prostředkem pro natáčení poutavých videosekvencí, ale dokážou být také velmi nebezpečnou zbraní v rukou nezodpovědných letců. Co dokážou rozsekat vrtule dronů, jsme si ukázali včera. Nyní tu máme incident velkého významu, neboť se odehrál na světovém poháru ve sjezdovém lyžování v Madonna di Campiglio v Itálii.



Sjezdový lyžař Marcel Hirscher byl jen velmi těsně minut dronem s kamerou jednoho televizního štábu. Dron ze zatím nezjištěných příčin spadnul z nebe a lyžaře ve vysoké rychlosti minul sotva o 1-2 metry. Hirscher se k situaci vyjádřil velmi kriticky: "Je to hrozné. Toto se nesmí stát znovu. Mohlo z toho být vážné zranění." Později na Instagramu si už z celé záležitosti začal i dělat trochu legraci a svůj příspěvek okomentoval slovy: "Hustý letecký provoz v Itálii". Tak jako po každém incidentu s drony, kterých nijak neubývá, se dá čekat další zpřísnění, tentokrát spíše z řad pořadatelů než zákonů (ale to nevylučuje ani legislativní dopady).

Zdroj: arstechnica.com, nbcsports.com

Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama