reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

EA kvituje zájem o Battlefield 1 a nabízí DLC čtyřky zdarma

16.9.2016, Jan Vítek, aktualita
EA kvituje zájem o Battlefield 1 a nabízí DLC čtyřky zdarma
I přes DDoS útok na servery společnosti Electronic Arts bylo veřejné testování betaverze hry Battlefield 1 velice úspěšné. Zahrálo si ji přibližně 13,2 milionů lidí, což vývojáře potěšilo a EA se rozhodla nabídnout DLC pro Battlefield 4 zdarma.
Na samotném konci prázdnin jsme si mohli zahrát betaverzi hry Battlefield 1, čehož využilo více než 13 milionů lidí, takže Electronic Arts tím překonávají i 9,7 milionů účastníků květnového testování hry Overwatch od Blizzardů. Na servery EA se přitom zaměřil útok typu DDoS, který je na čas vyřadil z provozu, takže je možné, že by bez toho byl počet účastníků ještě vyšší.





Společnost Electronic Arts tak účastníkům betatestování poděkovala a dala jim k dispozici také statistiky, které se ho týkají. Dozvěděli jsme se tak, že v průběhu otevřené bety se hráči navzájem odrovnali chladnými zbraněmi v celkem 29 milionech případů. Celých 13 milionů smrtí způsobili hráči z pancéřového vlaku, 24 milionů smrtí nastalo při silničních nehodách, či spíše při úmyslném "carmageddonu" a ve statistice vede kavalérie se 62 miliony fragů. Co se týče úloh hráčů, pak se 30 % byla nejoblíbenější podpora, 28 % si vybralo průzkum, 21 % útočníka a 10 % medika.

Electronic Arts nyní prochází skrz různá fóra, sociální média a jiné zdroje, aby získal potřebnou zpětnou vazbu, což byl vedle zátěžového testu serverů (tím nemyslíme onen DDoS) druhý hlavní cíl betatestingu. Díky tomu už vývojáři mohli zjistit třeba to, že lehké tanky dle hráčů byly snad až příliš dobré, a proto nepřispívaly k vytvoření vyváženého herního prostředí. Nyní tak bude chtít tuto zpětnou vazbu zohledit ve finální verzi hry, která se chystá na 21. říjen pro celosvětové vypuštění na trh, ale díky EA Access a Origin Access už bude k dispozici od 13. října.





A pak tu je dobrá zpráva, že firma se rozhodla poskytnout veškeré Battlefield 4 Expansion Pack zdarma, a to pro všechny platformy. Ty přitom EA postupně nabízeli již v předchozích měsících na Originu, ale nyní máte možnost získat všechny a najednou. To se týká Battlefield 4, ale ne Battlefield Hardline. Pro jejich hraní pochopitelně potřebujeme samotný Battlefield 4, ale do knihovny si je prý můžeme přidat i bez ní. Tato nabídka bude trvat pouze do pondělí 19. září.

Zdarma budeme moci získat také Battlefield 1 ‘Early Enlister Deluxe Edition’, a to od společnosti AMD, která jej nabídne ke kartám Radeon RX 480. Pokud využijete kód před 21. říjnem, získáte ‘Early Enlister Deluxe Edition’ a poté už půjde o ‘Deluxe Edition’. Aby to bylo jasné, nejde o hru samotnou, ale o její upgrade ze základní verze, který nám zajistí možnost hraní 3 dny před oficiálním vypuštěním na trh a také získáme DLC Hellfigher Pack, Red Baron Pack a Lawrence of Arabia Pack, dále tři skiny pro vozidla a pět battlepacků. Nezahrnuje to ale přístup k budoucím DLC.

Zdroj: Battlefield.com
reklama