reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Elon Musk má další problém s komisí SEC, vyšetřuje ho kvůli insider tradingu

28.2.2022, Milan Šurkala, aktualita
Elon Musk má další problém s komisí SEC, vyšetřuje ho kvůli insider tradingu
Elon Musk má další problém, který bude muset řešit s komisí Securities and Exchange Commission (SEC). Tentokrát jde o vyšetřování možného insider tradingu, tedy obchodování na základě neveřejných informací, které zahrnuje jeho bratra Kimbala.
Elon Musk a komise SEC (Securities and Exchange Commission), to je nekonečný příběh. Nově bylo spuštěno další vyšetřování, ve kterém má hrát roli nejen Elon Musk, ale i jeho bratr Kimbal. Problém se týká tzv. insider tradingu, tedy obchodování s akciemi společnosti lidmi, kteří mají neveřejné informace o společnosti např. z toho důvodu, že jsou u ní zaměstnáni, řídí ji, mají informace o plánovaných akvizicích a podobně. Vše opět míří k Muskově anketě o tom, zda má prodat akcie Tesly, čímž měl získat peníze na zaplacení daní. To mu lidé odsouhlasili zhruba v 58 % odpovědích.
 
Elon Musk
Elon Musk, autor: Daniel Oberhaus, CC BY-SA 4.0, přes Wikimedia Commons
 
Tato anketa už spustila minimálně jednu žalobu, nemluvě o vyšetřování toho, jak moc se dodržují procesy ohledně jeho tweetování. Insider trading zde zahrnuje jeho bratra Kimbala, který mimo jiné sedí v představenstvu Tesly. Vyšlo totiž najevo, že Kimbal den před zveřejněním tweetu prodal 88500 akcií Tesly za zhruba 108 mil. USD (2,4 mld. Kč). To oprávněně vzbuzuje otázku, nakolik Kimbal věděl o plánované anketě na Twitteru. Takový prodej je hodně podezřelý a mohl by mít následky.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama