reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Futuremark chystá Time Spy: benchmark pro DirectX 12

15.12.2015, Jan Vítek, aktualita
Futuremark chystá Time Spy: benchmark pro DirectX 12
Benchmarkovací software 3DMark od společnosti Futuremark bude již zanedlouho obohacen o nový test Time Spy, který bude určen pro API DirectX 12. Budeme mít tedy další možnost srovnání konkurenčních Radeonů a GeForce.
3DMark od Futuremark je velice oblíbený a využívá se jako syntetický benchmark pro základní porovnání výkonu grafických karet. Nyní byl předveden na akci GOC 2015 nový test Time Spy pro DirectX 12, který svým způsobem navazuje na 3DMark API Overhead porovnávající DirectX 11, DirectX 12 a Mantle. Ten ale testoval především to, kolik tzv. draw calls zvládne daná karta a procesor pod těmito API, zatímco Time Spy bude syntetický benchmark, který se zařadí po boku Cloud Gate, Fire Strike a dalších.





Dosud jsme si mohli DirectX 12 v akci vyzkoušet jen v několika málo titulech. Jde o notoricky známé Ashes of the Singularity od Oxide Games a pak také Fable Legends od Microsoftu, přičemž ve vývoji jsou již nové AAA tituly, jež by měly postupně začít přicházet v příštím roce. Řešil se především výkon karet AMD a NVIDIA, respektive to, že Radeony v Ashes of the Singularity pod DX12 zaznamenaly výrazný výkonnostní nárůst, zatímco GeForce zůstaly na na téměř stejné úrovni jako pod DX11. Jenomže už v DX11 byl výkon GeForce vysoký, takže lze na jednu stranu říci, že Radeony pouze v DX12 dohonily to, co ztrácely v DX11. Nicméně diskuze pokračují a probírá se především téma asynchronních shaderů, které mají právě více vyhovovat hardwaru od AMD.





Test Time Spy by tedy měl dodat další dílek do celé skládačky a bude součástí zbrusu nového 3DMarku chystaného na první čtvrtletí příštího roku. Je možné, že Time Spy v něm nebude jediný test, který využije DirectX 12, ovšem na GOC 2015 byl ukázán pouze ten. Jak vypadá, na to se můžete sami podívat v následujícím videu:


Time Spy budeme moci spustit buď v rozlišení Full HD, nebo ve 2560 x 1440 (WQHD) a jde prý v porovnání s Fire Strike o pětkrát náročnější test. Čili jako obvykle, tento nový benchmark nezvládne plynule renderovat jen tak nějaká sestava. Je také jasné, že nový 3DMark bude plně podporován pouze systémem Windows 10, a to 64bitovou verzí.

Zdroj: wccftech

reklama