reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

GeForce RTX 3090 Ti má potvrzen nástup na konci března

10.3.2022, Jan Vítek, aktualita
GeForce RTX 3090 Ti má potvrzen nástup na konci března
NVIDIA má už zřejmě vyřešeny problémy se svou kartou GeForce RTX 3090 Ti, která je dle uniklého materiálu už připravena pro vypuštění na trh a to už také bylo naplánováno. Co tato 450W karta předvede, to se tak brzy dozvíme. 
Nedávno jsme se dozvěděli, že GeForce RTX 3090 Ti by měla dorazit na konci tohoto měsíce, což se nyní potvrdilo. Není to sice ještě oficiální, ale od NVIDIE skutečně nelze očekávat, že nám nástup této nové karty ohlásí dopředu. Nejspíše ji jako obvykle prostě vypustí na trh bez předchozího představení, ostatně to už svým způsobem proběhlo na začátku roku, kdy ale NVIDIA slibovala, že ještě v lednu přinese další informace, což nesplnila. 
 
 
Server VideoCardz už získal obvyklý dokument týkající se představení GeForce RTX 3090. Dozvídáme se z něj to podstatné, a sice to, že tato karta bude na trh uvedena 29. března v 15:00 našeho času a ve stejnou dobu ji NVIDIA skutečně i představí a umožní zveřejnit recenze. 
 
 
NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti bude obsahovat GPU GA102-350 s nejlepší možnou výbavou, čili s 10752 CUDA jádry a dále pak jako vůbec první karta bude mít 21Gb/s paměti GDDR6X, které poskytnou propustnost cca 1 TB/s. Očekává se také, že tato karta rovněž jako první na světě bude vybavena napájecím konektorem PCIe Gen5 se 16 piny, který by měl poskytnout veškeré potřebné přídavné napájení pro její 450W spotřebu. 
 
Dozvídáme se také, že AIB partneři NVIDIE už připravují vzorky, které se budou v příštích týdnech rozesílat recenzentům a také ještě čekají na to, až jim bude sdělena doporučená cena, i když tato informace dnes stále ještě nemá velkou váhu.  


reklama