reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Google prý vyvíjí operační systém Android VR

10.3.2015, Jan Vítek, aktualita
Google prý vyvíjí operační systém Android VR
Deník Wall Street Journal přinesl informaci o tom, že Google vyvíjí speciální verzi svého operačního systému Android, která bude určena pro systémy virtuální reality. Mají na ní už pracovat desítky inženýrů a jiných pracovníků.
Nejde tedy o malý projekt, takže Google to asi myslí s Android VR vážně. Uvažovat můžeme i o tom, že tento nový systém má co do činění s Magic Leap a rozšířenou realitou, do níž Google loni investoval na půl miliardy dolarů. Investuje do ní také Microsoft, který vyvíjí vlastní systém s názvem HoloLens, ale dá se předpokládat, že Android VR přijde vhod také v systémech virtuální reality, čili by mohl pracovat s VR headsety.





Google prý doufá, že Android VR bude spíše samostatným operačním systémem než odnoží klasického Androidu. Virtuální realitu vnímá jako "další velkou věc", která zasáhne mnoho různých odvětví, tedy zdaleka ne pouze herní průmysl či sociální sítě, na čemž zcela jistě pracuje Facebook. Právě proto chce, aby Android VR zaznamenal podobný úspěch jako Android v mobilním světě, čili i tento nový systém má být otevřený a distribuovaný zdarma.




Google Cardboard - virtuální realita za pár korun


Nyní existují čtyři hlavní verze Androidu, které pokrývají chytré telefony, nositelná zařízení (hodinky, náramky), televizory a automobilové systémy. Zatím ale není jasné, kdy by se měl Android VR objevit na trhu, ovšem virtuální realita se začíná slibně rozjíždět, takže aby Googlu neujela, měl by s první verzí přijít co nejdříve.

Zdroj: Hexus.net
reklama