reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Herní blamáž roku: Warner Bros nabízí za Batmana peníze zpět

2.11.2015, Jan Vítek, aktualita
Herní blamáž roku: Warner Bros nabízí za Batmana peníze zpět
Před několika dny společnost Warner Bros potěšila PC hráče tím, že konečně nabídla prý již bezproblémovou verzi hry Batman: Arkham Knight. Jak se ale ukázalo, ta má nakonec k bezproblémovosti daleko.
Batman: Arkham Knight byl vydán i v PC verzi již v polovině tohoto roku, ale brzy se ukázalo, že tato verze je velice problematická. Ani na nejsilnějších konfiguracích nedosahovala hratelného framerate, čili problémy byly především s výkonem. Sotva před několika dny se Batman vrátil do nabídky PC titulů a vývojáři slibovali, že je vše vyřešeno, ale ono není. Hráči si stále stěžují, a to především na to, že hra je po cca 1,5 až 2 hodinách pomalá a nehratelná, že ji musí zavřít a spustit znova, případně sama spadne.





Už dříve si přitom zákazníci mohli vyžádat své peníze zpět, což ale na Steamu dle jeho pravidel znamenalo, že Batmana nemohli hrát celkově déle než dvě hodiny. Vzhledem k přetrvávajícím problémům s výkonem však nyní Warner Bros nabídli všem zákazníkům možnost vrácení peněz, na což se už pravidla Steamu nevztahují. Jsou si tak dobře vědomi toho, že situaci nezvládli.

Nezáleží tedy na tom, jak dlouho jste hráli PC verzi. Jediným omezením je, že musíte požádat o navrácení peněz do konce tohoto roku, což dává dobrou šanci i těm, kterým hru pořídí k Vánocům neinformovaní příbuzní. To ale rovněž znamená, že hra zůstane i nadále v nabídce Steamu.

Warner Bros k tomu vydali vyjádření, že jsou "velmi smutní z toho, že řada zákazníků je stále nespokojena s PC verzí Batman: Arkham Knight. Tvrdě jsme pracovali na tom, aby hra splňovala vysoké standardy, které si zákazníci zaslouží, ale jsme si vědomi toho, že mnoho z nich má s hrou stále problémy". Nicméně o vrácení peněz mohou požádat pouze ti, kteří si hru koupili na Steamu a ostatní se mohou spoléhat pouze na to, že vývojáři slíbili na vylepšení PC verze dále pracovat. Dle vyjádření (viz zdroj) ale existují i chyby, které jsou prý neřešitelné.

Zdroj: Warner Bros via Steam
reklama