reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Hra Worms Armageddon z roku 1999 nečekaně obdržela velkou aktualizaci

18.7.2020, Jáchym Šlik, aktualita
Hra Worms Armageddon z roku 1999 nečekaně obdržela velkou aktualizaci
Vývojáři z Team17 překvapili své fanoušky aktualizací pro hru Worms Armageddon, která vyšla před dvěma dekádami. Jedná se o rozsáhlý patch, který obsahuje stovky oprav a také herní i technická vylepšení.
V dnešní době mohou být hráči rádi, pokud vývojáři podporují jejich oblíbenou hru po dobu několika let. Občas se ovšem objeví příjemná překvapení, jako letos, kdy před Star Wars Day vyšla aktualizace pro 16 let starý titul Star Wars: Battlefront. Vývojáři ze společnosti Team17 sice mají plné ruce práce při tvorbě titulu Worms Rumble, ale přesto si našli čas na vylepšení dnes již legendárního dílu Worms Armageddon vydaného v roce 1999. Koncem tohoto týdne vývojáři v tichosti vydali patch, který rozhodně není malý – podle oficiálních informací obsahuje 370 oprav, 45 změn a 61 nových funkcí. Při této příležitosti se také hra s červy dočkala nového traileru, který můžete zhlédnout níže:
 
 
Worms Armageddon ve verzi 3.8 přináší mimo jiné sedmdesát nových možností, jak přizpůsobit souboje. Jedná se třeba o změnu fyziky, možnost střídavého střílení se dvěma zbraněmi nebo odrážení červů v krajině. Úpravy ve starších verzích hry zpřístupňoval populární modul RubberWorm a jeho funkce nyní hráči naleznou pod tlačítkem Extended Scheme Options s hvězdičkou. Protože jsou tyto úpravy určeny pouze pro zkušené hráče. zpřístupní se se tento režim až po dohrání režimu pro jednoho hráče a odemknutí volné hry The Full Wormage.
 
 
Ačkoliv na grafice Worms Armageddon se zub času podepsal nesmazatelně, přináší verze 3.8 jedno výrazné zlepšení. Pohyb a animace ve hře nyní budou vypadat mnohem plynuleji, neboť zmizelo omezení aktualizace herního enginu na 50 snímků za sekundu. Pohyb je nyní vizuálně interpolován mezi snímky herního enginu a jediným omezením jsou tedy možnosti hardwaru. V pokročilém nastavením lze také aktivovat hraní v okně, čímž mohou být vyřešeny problémy s rozlišením při režimu celé obrazovky. Spolu s tím bylo implementováno několik vylepšení pro streamery, jako je pokračování přehrávání hudby i v případě, že okno hry není v popředí, nebo zakrytí IP adresy během online hry.
 
 
Po aktualizaci lze přidat počítačem řízené soupeře i do online hry, takže proti nim můžete spojit své síly s přáteli. V online i offline režimu lze navíc vytvářet hry obsahující pouze počítačem ovládané červy – ideální alternativa k nudným televizním seriálům. Worms Armageddon také nově umožní vytvořit snímek mapy, a to pomocí příkazu /map v herním chatu nebo klávesové zkratky Alt + Pause. Díky této vychytávce pak můžete na dané mapě vytvořit novou hru a pokračovat v destrukci krajiny. Díky dobrovolníkům z řad překladatelů je nyní hra dostupná kromě angličtiny v sedmi jazycích (finština, francouzština, němčina, portugalština, ruština, španělština a  švédština) a čtyři další překlady jsou na cestě.
 
Bát se nemusíte ani problémů s kompatibilitou. Aktualizace přinesla vylepšení pro Windows 10, ale hra zůstává funkční i na starších systémech včetně Windows 95. V Linuxu lze využít nástroje Wine nebo Proton. Přidán byl také nový vykreslovací modul OpenGL.
 


reklama