reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Hyperloop Transportation Technologies bude mít výzkumné středisko v Toulouse

24.1.2017, Kateřina Hoferková, aktualita
Hyperloop Transportation Technologies bude mít výzkumné středisko v Toulouse
Hyperloop Transportation Technologies hodlá otevřít nové zařízení ve francouzském městě Toulouse. Ve Francii tak bude společnost pokračovat ve vývoji Hyperloopu a technologií, které s ním souvisí.
I když projekt Hyperloop původně vymyslel Elon Musk, americký podnikatel a majitel společností Tesla a SpaceX, nerealizuje ho on sám. Přenést vizi do skutečnosti se v současné době snaží především dvě soukromé společnosti, které si navzájem konkurují. Jedná se o Hyperloop One a Hyperloop Transportation Technologies (HTT). Právě HTT se nyní hodlá usídlit ve francouzském městě Toulouse.

Hyperloop Transportation Technologies v současné době stále zaostává za svým konkurentem Hyperloop One. Hyperloop One už například provedlo i první veřejné testy. HTT zatím jen zveřejnilo návrhy na vzhled transportních kabin Hyperloopu zevnitř, žádné činy zatím nejsou vidět.

Toulouse je podle všeho pro Hyperloop Transportation Technologies tím správným místem pro rozvoj. Společnost bude mít k dispozici více než 3000 metrů čtverečních, aby mohla provádět výzkum a vývoj nových technologií a následně je i testovat. Bibop Gresta z HTT prohlásil, že nové centrum v Toulouse pomůže společnosti vyvíjet i letecké technologie, protože dané město je srdcem evropského leteckého průmyslu.





Společnost HTT zároveň prohlásila, že francouzské město poskytuje budovy ještě společně s určitými venkovními pozemky, na kterých se budou dát provádět experimenty, což se společnosti velmi hodí. Místní vláda poskytla HTT Francazal Airport, které by se brzy mělo proměnit v "inovační park".

Hyperloop Transportation Technologies zaměřilo svou pozornost především na evropská města. Zatímco Hyperloop One plánuje například spojení Evropy s Asií, HTT pomýšlí na trasu, která povede přes Vídeň, Bratislavu a Budapešť. Je tak možné, že si nakonec konkurenti rozdělí své pole působnosti a nebudou si navzájem brát zakázky.

Společnost HTT by samozřejmě chtěla začít realizovat své plány s Hyperloopem co nejdřív. Zatím však není jisté, kdy kapsle s Hyperloopem budou schopné reálně přepravovat náklad či pasažéry. HTT zatím jen plánuje velmi brzký vývoj prototypů Hyperloopu, aby mohly začít patřičné testy. Mnoho lidí vidí Hyperloop jako transport budoucnosti, hlavní výhodou tohoto přepravního systému bude především krátký čas trvání cesty.

Zdroje: engadget.com, thetechportal.com
reklama