reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Konami ruší vývoj svých PC a konzolových her

18.9.2015, Jan Vítek, aktualita
Konami ruší vývoj svých PC a konzolových her
Společnost Konami k sobě v poslední době přitahuje pozornost, ale jinak než by chtěla. Mluví se o ní především v negativním slova smyslu a nyní přibyla ještě informace, že ruší vývoj svých her, což se ostatně tak trochu čekalo.
Už v srpnu jsme psali o tom, že hlavním zdrojem problémů v Konami je hra Metal Gear Solid V: The Phantom Pain. Její vývoj stál firmu přes 80 milionů dolarů, což částečně stálo i za ukončením spolupráce s Hideo Kojimou, který práce na této hře řídil. Poslední kapkou měl být úspěch mobilního titulu Dragon Collection, která stála pouze milion, kvůli čemuž si asi vedení Konami uvědomilo, jak by mohl být jejich život jednodušší, kdyby vyvíjeli samé takové hry.





Následně si Konami ze svých zákazníků udělalo dobrý den, když začalo prodávat Metal Gear Solid V v krabicové verzi. V té se totiž nacházelo pouze CD s instalací Steamu, z nějž si zákazník stejně musel hru stáhnout, takže tím koupě krabicové verze zcela pozbyla význam. Spekulovalo se o tom, že Konami prostě nechtělo riskovat, aby hra unikla na internet ještě před oficiálním vypuštěním na trh.

No a nyní tu máme zprávu o tom, že Konami ruší vývoj svých her, a to alespoň většiny z nich. KitGuru uvádí, že zrušen byl vývoj všech hlavních (AAA) titulů, tedy až na Pro Evolution Soccer. Působí to tedy tak, že Konami prostě přestává vyvíjet hry pro PC a konzole. Firmu také již opustil Julien Merceron, dosavadní Worldwide Technology Director.

Plán firmy pro příští rok tedy obsahuje už jen Pro Evolution Soccer 2016 a možná uvidíme také Metal Gear Online, jinak ale nejsou na cestě žádné jiné tituly. Tyto informace přinesl Gameblog a Eurogamer, zatímco firma samotná je ještě nekomentovala. Už před měsícem jsme ale mohli tušit, že se něco takového stane, když firma kvůli novému MSG musela z důvodu nedostatku financí vývoj ostatních titulů pozastavit. Nedočkáme se tedy ani nového Silent Hill, i když o něj rozhodně mezi fanoušky byl zájem a Kojima Productions stojící za celou řadou Metal Gear Solid, byla rovnou zavřena. Možné ale je, že Konami prodá práva na své hry jinému studiu.

Zdroj: KitGuru
reklama