reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Máte starý prohlížeč? Možná uvidíte staré rozhraní vyhledávače Google

1.9.2014, Radan Tuhý, aktualita
Máte starý prohlížeč? Možná uvidíte staré rozhraní vyhledávače Google
Google vymyslel novou taktiku na uživatele, kteří stále ještě používají staré verze internetových prohlížečů. Může se jim zobrazit staré rozhraní titulní strany vyhledávání Google s černou horní lištou z roku 2011.
Zdá se, že poslední dobou se tvůrci softwaru snaží poměrně cíleně tlačit uživatele k tomu, aby využívali jejich nejnovější verze. Jenom v posledních dnech jsme zaznamenali, jak Microsoft oznámil ukončení podpory starších verzí Internet Exploreru a po 15 letech ukončuje službu MSN Messenger. Google není pozadu, a tak kromě toho, že u starých prohlížečů není podporováno (a vlastně ani povoleno) nejnovější rozhraní Gmailu, je nyní zasažena i jeho zřejmě nejnavštěvovanější internetová stránka - titulní strana vyhledávání Google.





Pokud tedy využíváte některou z výrazně starších verzí některého z internetových prohlížečů, přičemž ani tak nezáleží na tom, zda se jedná o Google Chrome, nebo např. Internet Explorer od Microsoftu, je celkem pravděpodobné, že se vám začne zobrazovat stará verze titulní strany vyhledávání Google, konkrétně verze z roku 2011, která obsahuje v horní části stránky tmavou černou lištu. Podobně jako na ilustraci výše, kde jsme otevřeli stránku Google v Internet Exploreru 8.

Na diskuzních fórech se během víkendu objevilo větší množství příspěvků uživatelů, kteří toto chování zaznamenali, přičemž celou hypotézu po necelých 24 hodinách potvrdil jeden ze zaměstnanců Googlu odpovědí na jeden z příspěvků, že se jedná o záměr.

V praxi to znamená, že se starým prohlížečem sice uvidíme staré rozhraní titulní strany vyhledávání, na druhou stranu to nemá vliv na výsledky vyhledávání. Přesto je určitě dobrý nápad zkontrolovat verzi prohlížeče, který využíváme, a pokud to je jenom trošku možné, používat jeho poslední verzi.

Zdroj: Gizmodo
reklama