reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft má nového šéfa, Gates už nebude předsedou

5.2.2014, Jan Vítek, aktualita
Microsoft má nového šéfa, Gates už nebude předsedou
Microsoft v posledních měsících hledal náhradu za rezignujícího Steva Ballmera, který oznámil sestoupení ze své dosavadní pozice CEO. Firma oficiálně potvrdila to, co bylo už od minulého týdne veřejným tajemstvím, a sice že se novým CEO stane Satya Nadella.
Již v pátek se tedy objevila zpráva o tom, že Microsoft se chystá zvolit na pozici CEO svého dlouholetého zaměstnance, jímž je dosavadní viceprezident skupiny Cloud and Enterprise, Satya Nadella. Bill Gates k tomu řekl, že pro dobu transformace je Nadella tím nejlepším, kdo může firmu vést. Jde prý o skvělého inženýra, který má představu o budoucnosti Microsoftu a umí pracovat s lidmi.





Satya Nadella vstoupil do Microsoftu v roce 1992 a od té doby se postaral o prosazení řady novinek. V poslední době prosazuje především cloudové služby, které dnes zahrnují Bing, Office, podporu Xboxu, atd. Sám Nadella ke svému zvolení řekl, že je nutné pokračovat v transformaci, a to zvýšeným tempem a přinášet zákazníkům nové produkty rychleji než doposud. Že by tedy Windows 9 opravdu přišly už letos v listopadu? Steve Ballmer samozřejmě také musel dostat slovo a při té příležitosti označil Nadellu za toho pravého vedoucího pracovníka, který přišel ve správný čas.

Co se týče zpráv hovořících o tom, že Gates již nebude zastávat pozici předsedy správní rady, pak i ty se ukázaly jako pravdivé. Jeho novým titulem bude Founder and Technology Advisor, čili zakladatel a technologický poradce, jehož úkolem bude pouze poskytnout Nadellovi své zkušenosti, přičemž tedy zůstane v radě. V jeho pozici jej pak nahradí John Thompson, dosavadní člen správní rady, který prohlásil, že Nadella má její jednomyslnou podporu.

Zdroj: TZ Microsoft
reklama