reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft popírá ukončení vývoje AR headsetu Hololens 3

6.2.2022, Milan Šurkala, aktualita
Microsoft popírá ukončení vývoje AR headsetu Hololens 3
Na Internetu se objevily zprávy, že Microsoft ukončil vývoj headsetu pro rozšířenou realitu, Hololens 3, a že se má soustředit především na vývoj softwaru pro AR. To ale zástupci společnosti popírají.
Brýle Hololens pro rozšířenou realitu nemíří na běžné spotřebitele, ale jsou určené zejména pro průmysl nebo armádu, což se ale setkalo s nemalým odporem zaměstnanců společnosti Microsoft. Ostatně z Microsoftu mělo do Mety odejít okolo 25 zaměstnanců, přičemž důvodem mohla být právě tato nespokojenost, a celkově mělo projekt za poslední rok opustit 100 lidí. Hovořilo se sice i o tom, že se přeci jen chystá spotřebitelská verze, nicméně v posledních dnech se naopak proslýchá, že nová generace Hololens 3 byla úplně zaříznuta. Jde o neoficiální informaci, kterou Microsoft popřel rovnou dvakrát.
 
Microsoft Hololens
 
Jednou to dementoval Alex Kipman, který připomenul, jak se hovořilo o zaříznutí Hololens 2, které se nakonec objevily. Podobně tak zrušení projektu zamítl i mluvčí Microsoftu Frank Shaw. Podle něj jde o kritickou součást právě vznikající smíšené reality a metaverse. Z dalších informací tu máme ale např. i to, že Microsoft má na vývoji spolupracovat se společností Samsung, která by se měla starat o hardware, zatímco Microsoft by si měl vzít na starost software.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama