reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

NVIDIA GeForce GTX 1080 se rýsuje, podívejte se na chladič

19.4.2016, Jan Vítek, aktualita
NVIDIA GeForce GTX 1080 se rýsuje, podívejte se na chladič
Dnes se už můžeme podívat na nejspíše první zveřejněnou fotografii chladiče grafické karty NVIDIA GeForce GTX 1080, jehož kryt odpovídá tomu, co jsme mohli vidět již dříve. Jak bude vypadat jedna z prvních herních karet se 16nm GPU?
NVIDIA GeForce GTX 1080 je očekávána společně s modelem GTX 1070, což je zřejmé již díky nedávno zveřejněným fotografiím, které ukazují kryty chladičů těchto karet. Půjde tak o první dvojici grafických karet s čipy NVIDIA generace Pascal, které se zařadí mezi herní modely.





A jak je vidět, zpracování krytů opravdu odpovídá tomu, co můžeme vidět na nové fotografii od anonymního uživatele z Baidu ukazující, jak bude vypadat GeForce GTX 1080. NVIDIA se tak nechystá vymýšlet nové označení při příležitosti konečného opuštění 28nm výrobního procesu. To by ostatně nemělo chystat ani AMD. Ono bohatě stačí, že půjde o karty s označením začínajícím desítkou.





Dle rozmístění šroubků lze vyloučit, že by šlo pouze o překapotovaný chladič NVTTM karty s čipem Maxwell, neboť jejich pozice je jiná. Vypadá to tak, že informace o chystaných nových GeForce, které se představí na Computexu a možná ještě dříve, nebudou daleko od pravdy. Díky modrým deskám můžeme také odhadnou délku výsledné karty. Pokud mají standardní výšku 34 cm (pro formát A4), měla by výsledná karta mít něco málo přes 30 cm.

Co ale zatím víme nebo tušíme o těchto kartách? Model GeForce GTX 1080 má být založen na GPU GP104-200 "Pascal" vyráběném 16nm procesem firmou TSMC. Ve výbavě bude mít 8 GB paměti GDDR5 na 256bitové sběrnici, přičemž budoucí verze by mohly využít také GDDR5X. Nyní si můžeme počkat na to, až někdo konečně vyfotí celou kartu, neboť vedle nového chladiče bylo již v minulém týdnu vyfoceno samotné GPU GP104-200 s paměťovými moduly.

Zdroj: Hexus.net
reklama