reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Robot Spot od Boston Dynamics v novém videu skáče přes švihadlo a zahradničí

2.2.2021, Kateřina Hoferková, aktualita
Robot Spot od Boston Dynamics v novém videu skáče přes švihadlo a zahradničí
Společnost Boston Dynamics na sociálních sítích ráda předvádí pokroky, které dělají její roboti. Tentokrát se kamera zaměřila na robotického psa jménem Spot a na jeho schopnosti uklízet věci nebo zahradničit. 
Společnost Boston Dynamics, zabývající se vývojem a výrobou pokročilých robotů, je kromě svého humanoida Atlas známá také svým robotickým psem jménem Spot. Právě Spot je hvězdou nového videa, které společnost zveřejnila na svém YouTube kanále. Na nových záběrech ale Spot netančí, jako tomu bylo například v klipu na oslavu příchodu nového roku 2021. Tentokrát dostal Spot robotické rameno a ukazuje, jak je všestranný v běžných domácích záležitostech a při zábavě.
 
​  
V novém videu se Boston Dynamics chlubí, jak Spot zvládá uklízet například oblečení ze země v obývacím pokoji, poradí si ale i se sázením rostlinek. Své schopnosti předvádí při otevírání dveří a celá parta robotů Spot je schopná hrát si se švihadlem, kdy dva s lanem synchronně točí a třetí může skákat. Na konci dvouminutového videa Spot ukazuje, že dokáže udržet i drobnou křídu a napsat s ní název firmy na parkovišti.  

Všechny tyto úkony je Spot schopný vykonávat pomocí robotické paže připevněné vepředu na těle. Videa prezentující dovednosti autonomního robota mohou sloužit firmě i jako reklama, protože minulý rok Spot zamířil i do prodeje pro komerční a průmyslovou sféru
 


reklama