reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Steam bude vyžadovat opravdové screenshoty z her

3.11.2016, Jan Vítek, aktualita
Steam bude vyžadovat opravdové screenshoty z her
Společnost Valve v poslední době značně upravuje pravidla na Steamu, která by měla zajistit lepší podmínky pro nás zákazníky. Nyní se chce zbavit toho, aby prezentace her v obchodech obsahovaly materiály nezobrazující přímo hru.
Nedávno se Valve postavilo na stranu svých zákazníků a vyšoupnulo ze Steamu nabídku her od studia Digital Homicide, takže už v tomto obchodě nelze koupit "pecky" jako Wyatt Derp a podobné. Poté Steam předělal systém hodnocení, kde dal přednost těm zákazníkům, kteří si hru koupili za peníze a neuplatnili pouze kupón. Tím chce zabezpečit, aby studia nepodváděla podsouváním vysoce pozitivních recenzí na své hry, a to tak, že svým lidem rozdají řadu kódů a ti pak na Steamu pějí na jejich hry oslavné ódy. Nyní se chystá další změna, a to v aktualizaci známé jako Discovery Update 2.0. Ta přijde na svět za několik týdnů a přinese několik změn, z nichž jedna se bude týkat zobrazování obrazových materiálů u her ve Steam Store.





Tato změna má zajistit, aby namísto obrázků, které nemají s vlastní hrou moc společného, byly zobrazovány opravdové a nefalšované screenshoty ze samotné hry, čili žádné artworky, rendery či v editoru upravené snímky. Cíl je jasný, a sice zabránit tomu, aby byl zákazník uveden v omyl.

Jde přímo o požadavek určený vývojářům her, kteří by se měli sami postarat o to, aby screenshoty ukazovaly skutečnost. Dá se tak očekávat, že pokud v tomto ohledu selžou, bude jejich omyl či podvod snadno a rychle odhalen a ze strany Valve potrestán. Jak ukazuje aktualizovaná stránka hry DOTA 2, samotné Valve již na své hry tato pravidla aplikovalo, takže kovářova kobyla už bosa nechodí. Pak je tu ale ještě jedna věc, kterou dobře ilustruje následující video:


Trailer na hru Elite: Dangerous obsahuje převážně takové záběry, které budeme v samotné hře hledat marně, přičemž mezi screenshoty na Steamu se řadí také podobná videa a právě toto uvedené se nachází v prezentaci této hry hned na prvním místě. A i když na jeho začátku problikne hláška "Not actual game footage", později nemá neznalý zákazník možnost rozlišit, co je ještě renderovaná fantazie a co už pochází ze samotné hry.

O videích se přitom ve zprávě vůbec nemluví, přičemž ta mohou být ještě více zavádějící než pouhé obrázky. Nicméně Discovery Update 2.0 bude aktuální až někdy v době předvánočních akcí na Steamu, takže uvidíme až tehdy, zda Valve na videa také myslelo. Stačilo by je třeba nějakým způsobem rozdělit mezi ta, která ukazují pouze materiál ze hry a ta ostatní, takže se necháme překvapit, co nová aktualizace přinese.

Zdroj: Hexus.net

reklama