reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Twitter kupuje Twitpic. Na poslední chvíli

27.10.2014, Radan Tuhý, aktualita
Twitter kupuje Twitpic. Na poslední chvíli
Služba Twitpic tedy přece jen nebude ukončena. Nejprve bylo oznámeno její vypnutí, pak akvizice neznámou společností, která se ale nerealizovala. V sobotu mělo dojít k definitivnímu vypnutí a smazání dat. Pak ale přišel Twitter.
Kolem internetové služby Twitpic se toho v posledních dvou měsících událo poměrně hodně. Nejprve vlastníci služby oznámili její ukončení, o 14 dní později na svém profilu prozradili akvizici neznámou společností, ze které nakonec sešlo. Opravdové a finální vypnutí bylo naplánováno na sobotu 25. října. K němu ale nedošlo - Twitpic byl na poslední chvíli zakoupen samotným Twitterem.





Hned na začátku celé kauzy se objevily spekulace, že se může jednat o záměr Twitteru na poslední chvíli službu Twitpic získat. To se nakonec nyní potvrdilo jako správná spekulace. Teoreticky je možné, že onen tajemný zájemce byl Twitter od začátku, pouze nedošlo k dohodnutí těch správných podmínek.

Tak či tak, miliony fotografií jsou zachráněny před smazáním. To ovšem neznamená, že bude služba fungovat i nadále. Naopak - data, která služba obsahuje, jsou momentálně v režimu pouze pro čtení, přičemž není možné nahrávat data nová. Stávající uživatelé ale budou schopni se stále ke svému profilu přihlásit a fotografie exportovat, smazat, nebo účet u služby Twitpic úplně zrušit.

Aplikace pro mobilní zařízení byly taktéž staženy z odpovídajících obchodů (týká se platforem iOS a Android) a nebudou nadále podporovány.

Jinak řečeno, Twitter zachránil data, ale službu fakticky vypne. Přece jenom je již možné fotografie nahrávat na Twitter úplně jiným (a zřejmě také lepším) způsobem.

Oznámení o celé akvizici naleznete na blogu služby Twitpic.

Zdroj: The Verge
reklama