reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Už i Snapchat se staví proti Donaldu Trumpovi, končí s jeho propagací

4.6.2020, Milan Šurkala, aktualita
Už i Snapchat se staví proti Donaldu Trumpovi, končí s jeho propagací
Sociální sítě si s Donaldem Trumpem užijí mnohé. Po jeho výpadech na Twitteru a Facebooku mají s jeho příspěvky problém i na Snapchatu. Agresivní příspěvky amerického prezidenta způsobily, že zmizí z propagované sekce.
Volební kampaň na amerického prezidenta se už pořádně rozjíždí a Donald Trump rozhodně nechce zůstat vzadu. Ke zviditelnění se velmi rád používá sociální sítě a v posledních dnech jsme tu měli už několik problémů. Twitter měl potíže s tím, že se odvážil jeho příspěvky označit za zavádějící (navíc uvedl odkazy na alternativní zdroje), Facebook měl problém naopak s tím, že se ničeho neodvážil, což se nelíbilo jeho zaměstnancům. Nyní se přidává další sociální síť Snapchat, které se také nelíbí, jak prezident mluví. Zástupci Snapchatu se nechali slyšet, že nehodlají zesilovat hlasy, které propagují rasové násilí a nespravedlnost. Toto na Snapchat nepatří a do sekce Discover už vůbec ne, což bylo zmíněno ve vyjádření Snapchatu.
 
Donald Trump
ilustrační foto, autor: Gage Skidmore [CC BY-SA 2.0], přes Flickr
 
Trumpův účet RealDonaldTrump na základě jeho nenávistných příspěvků z poslední doby proto zmizí ze sekce Discover, kde se zobrazují příspěvky zvolených státních činitelů, influencerů a médií. Přitom právě jeho prezentace v této sekci mu přinesla značnou část jeho sledujících, kterých je nyní přes 1,5 milionu. Zatímco někteří Snapchat chválí, jiní zaujali opačný postoj.
 
Např. ředitel Trumpovy volební kampaně Brad Prascale řekl, že se Snapchat snaží ovlivnit letošní volby, propagovat Joea Bidena a naopak potlačit Trumpa. Dále řekl, že radikální CEO Snapchatu Evan Spiegel bude raději podporovat extrémní videa a povzbuzovat uživatele k ničení USA místo toho, aby sdílel pozitivní slova ohledně jednotnosti, spravedlnosti, zákonů a pořádku od prezidenta. Biden později na celou událost reagoval příspěvkem na Snapchatu, kde řekl: "Jen jsem chtěl říct, že jsem hrdý, že mohu kandidovat na prezidenta a pořád být na Snapchatu."
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama