reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Ve Facebooku se bouří proti Zuckerbergovi, nechce totiž cenzurovat Trumpa

3.6.2020, Milan Šurkala, aktualita
Ve Facebooku se bouří proti Zuckerbergovi, nechce totiž cenzurovat Trumpa
Zaměstnancům Facebooku se nelíbí postoj jejich šéfa, Marka Zuckerberga. Ten totiž na rozdíl od Twitteru nehodlá nijak blokovat příspěvky amerického prezidenta Donald Trumpa, které hodnotí jako zavádějící nebo agresivní.
Ve Facebooku vypukl rozpor mezi mnohými zaměstnanci a vedením ohledně cenzurování příspěvků Donalda Trumpa. Zatímco sociální síť Twitter nedávno označila jeho příspěvky za zavádějící a v jednom případě dokonce i za propagující násilí, Mark Zuckerberg z Facebooku se nechal slyšet, že jeho sociální síť nic takového zatím nechystá. Vlna nevole se zvedla poté, co Trump napsal útočný příspěvek proti protestujícím, Facebook ho ale odmítl stáhnout. V příspěvku Trump řekl např. to, že jakmile lidé začnou rabovat, tak se také začne střílet.
 
Donald Trump
ilustrační foto, autor: Gage Skidmore [CC BY-SA 2.0], přes Flickr
 
Zaměstnanci tak spustili menší protest v podobě automatických e-mailových odpovědí, které ostatním říkali, že jsou mimo kancelář a nedostupní, čímž chtěli upozornit na neaktivitu sociální sítě. Zuckerberg situaci hodnotil tím, že by veřejnost měla vědět, jaké prostředky chce vláda použít, i když o tom informuje nenávistným tónem. Podle stanov Facebooku jsou dovoleny diskuze ohledně státního použití síly, nicméně přiznává, že situace vznáší otázku nad tím, zda by i zde neměla být do budoucna jistá hranice.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama