reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Waymo nabízí lidem jízdy v autonomních vozidlech zadarmo

27.4.2017, Kateřina Hoferková, aktualita
Waymo nabízí lidem jízdy v autonomních vozidlech zadarmo
Spousta společností má rozjeté testování svých autonomních vozidel. Waymo začíná se svým testovacím programem autonomních vozidel s lidskými pasažéry a za tímto účelem nabízí rodinám jízdy samořiditelnými auty zdarma.
Éra autonomních dopravních prostředků přichází a dokazuje to mnoho společností, které se o toto odvětví začaly zajímat. Volkswagen představil koncept svého autonomního automobilu budoucnosti a NVIDIA už testuje svá samořiditelná auta v Kalifornii. Autonomní automobily od Waymo dokazují na silnicích svou šikovnost a samostatnost a nyní chce společnost do autonomního provozu těchto dopravních prostředků zapojit i lidi jako pasažéry.

Společnost nedávno oznámila, že hodlá rozšířit svůj testovací program ve Phoenixu. Toho chce docílit tím, že umožnila rodinám registrovat se jako první cestující v tomto zkušebním programu. Během těchto zkoušek společnost přijme stovky lidí s rozličným zázemím i potřebami přepravy. Jediné, co musí splnit, je chtít se do testování zapojit a následně poskytnout i zpětnou vazbu ohledně autonomních vozidel od Waymo.


Generální ředitel společnost Waymo John Krafcik nechce nabízet lidem jen jednu nebo dvě jízdy, aby mohli dopravní prostředek zhodnotit takto jednorázově. Cílem testovacího programu je dát účastníkům možnost si autonomní vozidla pořádně vyzkoušet. Tito lidé budou mít k zástupu autonomních vozidel přístup každý den, a to kdykoliv a kdekoliv v dané oblasti, která je přibližně dvakrát větší než San Francisco.

Waymo také zvyšuje počet svých samořiditelných vozidel, aby se mohl navýšit i počet cestujících. V současné době má společnost k dispozici stovku autonomních automobilů Chrysler Pacifica Hybrid, v následujících několika měsících se ale toto číslo zvýší na 600.

Cílem nebude jen mít zpětnou vazbu od rodin používajících autonomní vozidla od Waymo, ale také sledování, kam budou lidé nejvíce jezdit. Společnost může i zjistit, jak se rodinám s vozidly komunikuje a na základě toho do budoucna zvážit přidání některých nových funkcí do automobilů.

K tomu, aby mohla autonomní vozidlo od Waymo používat celá rodiny, je třeba registrace a přijetí jen jedné osoby. Společnost Waymo by tak byla ráda, kdyby členové rodin využívali autonomní dopravní prostředky při testování co nejčastěji, nechce služby nijak omezovat. Aby společnost nalákala co nejvíce lidí, nebude za jízdu autonomními vozy žádat žádné peníze, takže lidé, kteří budou automobily a jejich systém testovat, budou jezdit zadarmo.

Zdroj: engadget.com

reklama