reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

WinSun pomůže postavit Hyperloop 3D tiskem

17.9.2016, Kateřina Hoferková, aktualita
WinSun pomůže postavit Hyperloop 3D tiskem
Čínská společnost, která se zaměřuje na stavbu budov pomocí technologie 3D tisku, podepsala dohodu s Hyperloop Transportation Technologies. HTT tak bude moct stavět Hyperloop pomocí technologie 3D tisku.
Hyperloop je velmi známý projekt, který by v budoucnosti měl vyřešit problém s dopravou, a to především na delší vzdálenosti. Takové cestování bude rychlé, protože v podtlakovaném systému potrubí budou svištět rychlostí 1200 km/h transportní kapsle s pasažéry. Na vzdálené místo se tak cestující dostane během několika minut, například plánovaná trasa z Londýna do Manchesteru by měla být zdolána za zhruba 18 minut.

Původně tento projekt vymyslel americký podnikatel Elon Musk, jehož je možné znát především ve spojení se společnostmi Tesla Motors či SpaceX. Nyní je Hyperloop v rukou soukromých společností jako Hyperloop One a právě Hyperloop Transportation Technologies.

HTT už dříve odhalila svůj plán na vybudování Hyperloopu u našich slovenských sousedů. Tato trasa by měla vést z Vídně do Bratislavy a následně z Bratislavy do Budapeště. To jsou však zatím jen plány a kdy dojde skutečně k realizaci, zatím zůstává blíže neurčeno. HTT totiž oznámila, že svou první zkušební dráhu začne v Americe budovat už v roce 2016 a zatím se tomu ještě nestalo. I když má zatím nějaký čas do konce roku, výstavba Hyperloopu se s velkou pravděpodobností zpozdí a plně funkční dráhy jen tak rychle ještě nebudou.




Takto by měla transportní kabina vypadat uvnitř


Společnost Hyperloop Transportation Technologies tvoří velmi různorodý tým a nyní se k němu přidali i čínští vědci ze společnosti WinSun. Tato společnost se zaměřuje na budování velkých konstrukcí pomocí technologie 3D tisku, kdy je materiál po vrstvách přidáván a může takto vzniknout hotový produkt bez nutnosti sestavování z mnoha dílů.

Společnost WinSun má podle dohody pomáhat firmě Hyperloop Transportation Technologies při výstavbě systému potrubí pro Hyperloop ve Spojených státech. Sestaví se výzkumný tým, který bude vyvíjet technologii vhodnou pro výrobu Hyperloopu 3D tiskem.

Metodou 3D tisku má HTT v plánu vyrábět především potrubí, stanice a nástupiště Hyperloopu. Tato technologie výroby by měla přinést efektivnější způsob, jak Hyperloop stavět, protože by odpadla nutnost vyrábět jednotlivé části někde daleko v továrně, jak se to běžně dělá.

Zdroj: 3ders.org
reklama