reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Zemětřesení v AMD: tři vedoucí pracovníci opouští firmu

13.1.2015, Jan Vítek, aktualita
Zemětřesení v AMD: tři vedoucí pracovníci opouští firmu
Ve svém nejnovějším 8-K formuláři informuje společnost AMD o tom, že ji dnes opouští tři vysoce postavení pracovníci. AMD se tak pod vedení Lisy Su rozloučí s generálním manažerem, vedoucím marketingu a také s CSO - Chief Strategy Officer.
AMD už v minulém roce prošlo divokými personálními změnami a tou nejdůležitější je, že se postupně COO (ředitelka společnosti) a pak i CEO (výkonná předsedkyně/ředitelka) stala Dr. Lisa Su, která mimochodem nedávno v rozhovoru slibovala návrat své firmy do vedoucí pozice ve výrobě procesorů a grafických karet.





Nejvýše postaveným pracovníkem, který dnes opouští firmu, je John Byrne, senior viceprezident a generální manažer divize Computing and Graphics Business Group, který byl do této pozice povýšen před pouhými sedmi měsíci z dřívejšího CSO (Chief Sales Officer) starající se o prodeje. Byrne však prý opouští AMD proto, aby hledal jiné příležitosti, ale to může být pouze eufemismus. AMD ale nehodlá hledat příštího generálního manažera ve svých řadách a namísto toho se chce poohlédnout jinde. Prozatím za něj zaskočí samotná Lisa Su.

Druhou pracovnicí opouštějící řady AMD se stala Colette LaForce, která byla ředitelkou marketingu (Chief Marketing Officer) od roku 2012, kdy do AMD přišla z firmy Dell. AMD o důvodech jejího odchodu stejně jako u Byrna neprozradilo nic konkrétního a také nebylo uvedeno, kdo přijde na její místo.

Nakonec to je CSO (Chief Strategy Officer) Rajan Naik, který ve své pozici začal stejně jako Colette pracovat v roce 2012 a předtím pracoval v McKinsey & Company. Ani zde se nedozvíme žádné detaily. Zbývá jen uvést, že CSO obvykle pomáhá výkonnému předsedovi tvořit, prosazovat a vykonávat firemní strategii, takže je pravděpodobné, že tuto pozici zatím také zvládne sama Lisa Su.

AMD nakonec přiložilo krátké oznámení: "Tyto změny, včetně najmutí Forresta Norroda a Jamese Clifforda do manažerského týmu v posledním kvartálu, jsou součástí tvorby optimalizované organizace vedoucího týmu, který má přivést AMD k růstu". Pro AMD to každopádně znamená velké změny a nyní můžeme čekat na to, s jakými finančními výsledky za poslední kvartál firma přijde, neboť v posledním přehledu mluvila o předpokládaném 13% mezikvartálním poklesu tržeb, zatímco o rok předtím se jí podařilo dosáhnout naopak 9% růstu. Však poslední kvartál bývá pro podobné firmy díky předvánoční sezóně velmi bohatý. Že by byly výsledky ještě horší, než se čekalo?

Zdroj: Anandtech
reklama