reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

17letý hráč Fortnite brečel na YouTube, dostal doživotní ban za podvody

9.11.2019, Milan Šurkala, aktualita
17letý hráč Fortnite brečel na YouTube, dostal doživotní ban za podvody
Podvody se mnohdy opravdu nevyplácí. Známý youtuber a profesionální hráč Fortnite, teprve 17letý FaZe Jarvis, dostal od Epic Games doživotní ban na hraní této hry. V omluvě na YouTube se mladý hráč dokonce rozbrečel.
Podvádět by se nemělo a v Epic Games berou podvody ve hrách dost vážně. Podmínky služeb stanoví, že porušování pravidel může vést i k permanentnímu banu, tedy trvalému zákazu hraní her od této společnosti. A právě to se stalo mladému 17letému youtuberovi a profesionálnímu hráči hry Fortnite s přezdívkou FaZe Jarvis. Nejde o žádného řadového hráče, ale o velkou hvězdu. Jarvis má na YouTube přes 2 miliony odběratelů, na Twitchi pak přes 600 tisíc, a je členem velkého herního klanu FaZe.
 
 
Problémem je však to, že při hraní používal aimbota, tedy pomocný mechanismus pro míření, takže bylo mnohem jednodušší neminout soupeře. To se pak vyhrává, když za vás míří někdo jiný. Používání aimbota je pochopitelně proti pravidlům, neboť to vytváří nevýhody pro hráče, kteří hrají fér. FaZe Jarvis na to vůbec nemyslel, když zveřejnil herní videa, kde otevřeně mluvil o používání aimbotů a sliboval i další návody jak podvádět, pokud mu lidé dají více lajků.
 
Epic Games to pochopitelně nenechali jen tak a za vážné porušení podmínek opravdu dali Jarvisovi doživotní ban. Ten si tak už Fortnite na svém účtu profesionálně nezahraje. Má to pro něj ale ještě větší dopad. Spolu s dalšími mladými spoluhráči obývá luxusní několikapatrovou vilu v Los Angeles, jejíž hodnota má být okolo 12 milionů USD, má 10 ložnic, vlastní promítací sál, bazén a dokonce i tyče pro tanečnice. Když teď s nimi nebude moci hrát, patrně si ani nebude moct užívat tohoto luxusu. Přestěhoval se sem v letošním dubnu, kdy se přidal do klanu FaZe.
 
 
FaZe Jarvis tak už vytvořil téměř 7minutové omluvné video na YouTube. Tam hovořil např. o tom, že si nikdy neuvědomil následky svého počínání a chtěl jen pro své fanoušky vytvořit zajímavá videa. Hovoří se o tom, že Jarvis si už profesionálním hraním vydělal okolo 2 milionů dolarů a jen omluvné video mu na reklamách mohlo vydělat odhadem 5 až 38 tisíc USD. Herní komunita se v názorech dělí. Někteří žádají, zda by se ban nemohl zkrátit na týdny, sezónu nebo maximálně rok, jiní naopak tvrdí, že dostal to, co si zasloužil. A to i kvůli tomu, že je podle nich tak hloupý, když o podvádění mluvil dokonce veřejně na videu.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama