Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Acer aktualizuje řadu notebooku TimeLineX

12.5.2011, Jan Vítek, aktualita
Acer aktualizuje řadu notebooku TimeLineX
Společnost Acer si připravila novou generaci svých známých notebooků TimeLineX, která má dle tiskové zprávy nabídnout především výkon, pohodlí, široké možnosti konektivity a také vysokou výdrž baterie (až 10 hodin). Notebooky jsou také vyvedeny...
Společnost Acer si připravila novou generaci svých známých notebooků TimeLineX, která má dle tiskové zprávy nabídnout především výkon, pohodlí, široké možnosti konektivity a také vysokou výdrž baterie (až 10 hodin). Notebooky jsou také vyvedeny v novém hliníkovém designu s odstínem Cobalt Blue. Zde si také Acer na rozdíl od svých mainstreamových modelů zakládá na čistých liniích a geometrických tvarech.



Baterie má dle slibů výrobce vydržet po dobu více než 1000 nabíjecích cyklů na alespoň 80 procentech své maximální kapacity, což jsou asi 4 roky. Stav jejího nabití také udává vícebarevná dioda upozorňující na vybitou, středně nabitou i zcela nabitou baterii, i to, je-li notebook připojen k elektrické síti nebo je odpojen. Pro šetření energií jsou tu také nové funkce, které umí uspat také například optickou mechaniku.



Nové modely Acer Aspire TimelineX jsou samozřejmě založeny na procesorech Intel Sandy Bridge, tedy na druhé generaci procesorů Core a nabízí také výkon grafických karet NVIDIA GeForce, pevné disky s kapacitou až 750 GB, nebo SSD. Dále nechybí rozhraní HDMI, technologie Dolby Home Theater v4.

Konkrétně nám Acer nabídne 3830T s úhlopříčkou 13,3", elegantní model 4830T se 14" displejem a model 5830T s úhlopříčkou 15,6". Všechny mají mít rozlišení 1366 x 768, což je u 15,6" modelu zklamáním. Tenké tělo (1 palec) obsahuje rovněž webkameru podporující rozlišení 720p a USB porty pro dobíjení připojených zařízení i tehdy, když je notebook vypnutý.

Zdroj: TZ Acer