reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Acer Predator CG552K: 55" 4K OLED monitor

6.1.2020, Jan Vítek, aktualita
Acer Predator CG552K: 55" 4K OLED monitor
Už jen ze základního popisu monitoru Acer Predator CG552K je zřejmé, že jde o něco výjimečného, ostatně herní monitor s úhlopříčkou 55" a obrazovkou typu OLED se nevidí každý den. Co ale vidět naopak nechceme, je cena.
Acer Predator CG552K je tak vůbec první herní model velkého formátu, který tato firma nabízí s obrazovkou typu OLED. Je vcelku zřejmé, že jde spíše o náhradu televizoru než o něco, co bychom chtěli mít před sebou na stole napojené na PC, zvláště když tu při úhlopříčce 55 palců není sebemenší zakřivení obrazovky. Takový produkt tak bude patřit spíše do obývacího pokoje, kde může být napojen na herní konzoli, anebo klidně i herní PC, tomu nám ostatně nikdo a nic bránit nebude. 
 
 
Specifikace dále mluví o rozlišení 4K, čili přesně 3840 x 2160 pixelů, přičemž obnovovací frekvence dosahuje až 120 Hz, takže Acer zde bezpochyby myslel i na budoucí herní konzole, které tento rok vstoupí na trh. Maximální jas je 400 cd/m2 (Display HDR 400), ovšem s tím že OLED ze své podstaty nabídne ze strany LCD nepřekonatelný kontrast a také se můžeme těšit na kvalitní barvy. Na to ukazuje 98,5% pokrytí barevného prostoru DCI-P3 s kalibrací Delta E<1. 
 
Co se týče synchronizace, máme tu HDMI 2.1 VRR, VESA Adaptive-Sync a kompatibilitu s NVIDIA G-Sync. Lze tak očekávat i kompatibilitu se synchronizací právě i na budoucích konzolích PlayStation 5 a Xbox. Acer k tomu přihazuje senzory sledující okolní světlo, dle nichž se bude automaticky přizpůsobovat jas a dále tu je senzor detekující přítomnost lidí před obrazovkou, jenž poslouží ke snížení spotřeby (opět úpravou celkového jasu). 
 
K připojení budeme moci využít dva DisplayPort 1.4, tři HDMI 2.0 a jeden USB typu C. Ve výbavě také bude integrovaný hub s několika porty USB 3.0 a 2.0. 
 
Acer Predator CG552K se dostane na trh někdy v třetím kvartálu tohoto roku, čili právě včas před nástupem nových konzolí, a to za cenu 2999 USD. 
 
Zdroj: wccftech


reklama