reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Acer Predator Thronos: otec herních křesel

29.8.2018, Jan Vítek, aktualita
Acer Predator Thronos: otec herních křesel
S tímto herním křeslem v pokoji nás už nikdo nebude moci podezřívat, že to s hrami nemyslíme vážně. To už si lidé spíše budou říkat, že máme s hraním vážný problém, ale rozhodně by bylo zajímavé si Thronos alespoň vyzkoušet.
Herní křeslo se dnes rozhodně nerovná jen trošku divoce tvarované kancelářské židli s průduchy pod zadnicí proti zapaření a červenou/modrou/růžovou či jinou barvou. Dobře známá jsou křesla s držáky pro volant a pedály, abychom v nich seděli jako v autě bez nutnosti si pedály podkládat knihami a sedět zaražení pod stolem. Právě taková křesla nám připomene Acer Predator Thronos, který vypadá, jako bychom se v něm mohli i kutálet. 
 
 
Oblouk nad hráčovou hlavou zde slouží především pro to, aby bylo za co chytit sestavu třech monitorů, a to až 27" panelů. Před křeslem dole tak bude zcela volný prostor, takže se můžeme klidně při hře vztekat a kopat nožičkama, aniž bychom svému hardwaru ublížili. Oblouk nahoře navíc umožní využít i podsvícení, aby naše křeslo hrálo všemi barvami. 
 
 
Hráč bude v křesle uložen do zdánlivě pohodlné pozice připomínající polohu za protiletadlovým kanónem. Podložka pod nohama bude stavitelná a jistě přispěje k pohodlí, ale osobně si nejsem jist, jak na tom budou ruce zvednuté téměř do výšky hlavy, ale to se těžko posuzuje bez osobní zkušenosti. 
 
Acer nemá o Thronosu připraveny ještě žádné produktové stránky, a tak je detailů poskrovnu. Dozvíme se, že základem je ocelová konstrukce vysoká 1,5 metru a krom podpory třech 27" monitorů a nezbytných periferií je tu ve výbavě také "deep impact vibration". Křeslo nám tak může vibrovat, což bude nejspíše spojeno s hmatovou odezvou herních ovladačů, jako je vibrační zpětná vazba na volantech, apod. 
 
O ceně se zatím nedozvíme nic, ale tu snad ani raději znát nechceme. 
 
Zdroj: Acer


reklama