reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Adata přichází s TLC SSD disky SU750

22.2.2019, Milan Šurkala, aktualita
Adata přichází s TLC SSD disky SU750
V nabídce SSD disků společnosti Adata se objevuje nová řada SU750 v podobě 2,5" SATA disků. Ta vychází ze stávající řady SU800. Využity jsou i nadále 3D TLC NAND čipy a kapacita může dosáhnout až 1 TB.
Společnost Adata rozšířila nabídku svých SSD disků o nové modely SU750, které do značné míry vychází z modelů SU800. Vypadá to, že rozdílem může být absence DRAM bufferu, kterou výrobce nikde v tiskové zprávě nezmiňuje, nicméně jeho přítomnost je naopak na jednom z oficiálních obrázků. Zůstala tu SLC cache a i nadále jsou používány 3D TLC paměťové NAND Flash čipy. Novinky budou k dispozici jako 2,5" SATA disky, takže je jasné, že se maximální přenosové rychlosti nepodívají do tisícovkových výšin kvůli limitům použitého rozhraní, ale zůstaneme na tradičních hodnotách 550 MB/s u čtení a 520 MB/s u zápisu. Nás bude zajímat také hodnota náhodného čtení, která činí 65K IOPS. U náhodného zápisu pak jde dokonce o 75K IOPS. Tyto hodnoty platí pro 256GB model.
 
Adata SU750 SSD
 
V prodeji bude ale nejen kapacita 256 GB, ale také 512 GB a 1 TB. Poněvadž jde o 2,5" SATA disky, ve všech třech případech přijdou s klasickými rozměry 100,45×69,85×7 mm a hmotností 47,5 gramů. Využita je také technologie LDPC (Low-Density Parity-Check) pro kontrolu chyb. Disky mají vydržet přetížení 1500G/0,5ms a být schopny provozu při teplotách 0 až 70 °C. K diskům je také dodáván zdarma software SSD Toolbox a Migration Utility pro snazší výměnu systémového pevného disku (nebo staršího SSD) za toto nové SSD.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama