reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Adata SE730H, externí SSD disk s UBS-C rozhraním

14.7.2017, Milan Šurkala, aktualita
Adata SE730H, externí SSD disk s UBS-C rozhraním
SSD disky mohou být stejně jako HDD i v externí verzi. Společnost Adata nyní inovuje nabídku a představuje model SE730H. Ten přináší USB typu C ve verzi USB 3.1 Gen2. Rozhraní tak nabídne maximum 10 Gbps. 
Další novinkou od společnosti Adata jsou externí SSD disky SE730H. Nahrazují původní modely SE730 a přináší USB-C ve verzi USB 3.1 Gen2. Maximální přenosová rychlost rozhraní tak byla navýšena na 10 Gbps (1,25 GB/s). Disky sice až tak rychlé přenosy nezvládnou, nicméně 500 MB/s u čtení i zápisu je pro externí disk opravdu velmi pěkná hodnota. Výrobce využil paměťové čipy 3D TLC NAND, které by měly o 25 % trvanlivější než 2D TLC NAND verze.
 
Adata SE730
 
Dalším vylepšením proti předchůdci jsou i nabízené kapacity. Zatímco původně se končilo na 250 GB, nyní budou k dispozici verze o kapacitách 256 GB a 512 GB v červené nebo zlaté barevné variantě. Rozměry disků činí 72,7×44×12,2 mm a váží jen 33 gramů. Potěší odolnost vůči vodě a prachu (IEC IP68), to ale samozřejmě platí jen tehdy, pokud jsou kryty portů řádně uzavřeny. Zvýšena je i odolnost vůči nárazům (standard MIL-STD-810G 516.6). V balení najdete jeden kabel USB-C, ale není jasné, jaká je druhá koncovka (v jednom zdroji výrobce udává USB-C, ve druhém USB-A). Pokud budete chtít disk spojit se zařízením s microUSB (USB-B), budete potřebovat jiný kabel, který už v balení nenaleznete. 
 
Adata SE730H USB
 
Zdroj: adata.com


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama