reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Adata XPG Spectrix D80 s hybridním chlazením kapalinou i vzduchem

26.4.2018, Milan Šurkala, aktualita
Adata XPG Spectrix D80 s hybridním chlazením kapalinou i vzduchem
Dalšími novými paměťovými moduly značky Adata je řada XPG Spectrix D80 DDR4. Ty budou vybaveny kapalinově-vzduchovými chladiči a podobně jako u Spectrix D41, i zde bude možné sehnat až 5000MHz moduly.
Společnost Adata rozšiřuje nabídku svých výkonných paměťových modulů. Před pár dny to byla řada XPG Spectrix D41 DDR4 s takty až 5000 MHz, nyní je to řada XPG Spectrix D80 DDR4. Ta je v podstatě velmi podobná a nabídne moduly s frekvencemi od 2666 MHz a podporou až do 5000 MHz. Podporovány jsou profily XMP 2.0  a využívají 10vrstvé PCB. Liší se však hybridním kapalinově-vzduchovým chlazením.
 
Adata XGP Spectrix D80 DDR4
 
Na horní části je kapalinový chladič s kapalinou o nízkém bodu varu pro lepší rozvod tepla. Ten funguje ve spolupráci s klasickým hliníkovým chladičem pod ním, který je doplněn o další teplovodivé materiály přímo na PCB. Aby toho nebylo málo, Adata nezapomněla ani na design a moduly vybavila RGB osvětlením. Samozřejmostí je možnost volit si různé vzory svícení, rychlost pulzování, intenzitu a další. Podporována je nejen aplikace RGB Sync App, ale také běžné řízení RGB světel většiny výrobců základních desek (Asus, Gigabyte, MSI a ASRock).
 
Adata XGP Spectrix D80 DDR4 modul
 
Zdroj: adata.com


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama