reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Age of Empires IV: Mongolové útočí na Angličany

15.11.2019, Jan Vítek, aktualita
Age of Empires IV: Mongolové útočí na Angličany
Microsoft ohlásil vývoj titulu Age of Empires IV už před více než dvěma roky, ale dosud toho bylo k vidění jen velice málo. Nyní se ale můžeme mrknout na video, které ukazuje především to, jak bude vypadat prostředí této hry. 
V herním traileru Age of Empires IV jde o útok Mongolů na malebné opevněné město, v němž se nachází Angličané, což zrovna nevypadá na historicky věrný scénář, ovšem trebuchety v rukou Mongolů jsou tu správně. Nicméně, máme tu hru a ne učebnici dějepisu. 
 
- klikněte pro zvětšení - 
 
Vypadá to tak na moderně pojatou RTS, čili real-time strategii, která by měla zaujmout příznivce tohoto kdysi velice rozšířeného a dnes už spíše skomírajícího žánru. Můžeme se tak těšit na obléhání, bortící se hradby, souboje desítek či snad stovek malých panďuláků, detailně zpracovaná města, a to vše v tak trochu komixové a jasnými barvami oživené grafice, která tak trošku připomíná styl Warcraftu. 
 
Microsoft už také odhalil, které z jeho studií je za vývoj Age of Empires IV zodpovědné, a to nové World's Edge. To povede někdejší generální manažerka Xbox Entertainment Studios, a sice Shannon Loftis. 
 
Vedle toho jsme se také dočkali vypuštění titulu Age of Empires II: Definitive Edition, čili přepracovaného druhého dílu, který slibuje stovky hodin zábavy v kampaních, jež byly rovněž oživeny, aby byly nápaditější. Dále tu máme i vylepšenou umělou inteligenci protivníků, lepší grafickou i zvukovou stránku a také celkem přívětivou cenu 20 dolarů, i když za remake je to adekvátní. Viz recenze na wccftech.
 
Age of Empires IV se chystají pro PC, přičemž hra samotná ještě ani není v alfa stádiu, takže si ještě nějaký ten pátek počkáme, než budeme moci "táhnout s nejlepším generálem všech dob a kosit Belgičany". Kdo uhodne autora, může jít dříve domů z práce. 
  
Zdroj: wccftech


reklama