reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Agregovaný herní výkon dává RX Vegu před GTX 1080

14.8.2017, Jan Vítek, aktualita
Agregovaný herní výkon dává RX Vegu před GTX 1080
Na světlo světa se dostaly herní benchmarky nových grafických karet AMD, čili Radeon RX Vega 56 a 64. Jde o agregované výsledky, čili do jednoho grafu zahrnuté výsledky několika benchmarků. 
Až dnes odpoledne večer padne informační embargo na testy grafických karet AMD Radeon RX Vega 56 a 64, ovšem není neobvyklé, aby se některé výsledky dostaly na web dříve. Přesně to se nyní stalo a konkrétně jde o informace ze serveru Chiphell. Není přitom jasné, jaká byla metodika testu, kolik a jaké hry se do agregovaných výsledků dostalo, atd. Známe prostě jediné, a to dané výsledky. 
 
 
Vypadá to tak, že jistý recenzent z Chiphell nedokázal udržet naměřené výsledky pod pokličkou a my se nyní můžeme podívat na to, jak si stojí Radeon RX Vega 56 a vzduchem chlazená verze Radeonu RX Vega 64. 
 
 
Z těchto výsledků je jasně patrné, že RX Vega 56 je opravdu schopna porazi konkurenční GeForce GTX 1070 (verze Founders Edition) a po přetaktování to má být pro ni ještě lepší. Podobné, i když už z menšími rozdíly ve výkonu, to je při srovnání RX Vega 64 a GTX 1080 (opět Founders Edition), ovšem výkon GeForce GTX 1080 Ti FE zůstává neohrožený a lze předpokládat, že to nezmění ani vodou chlazená RX Vega 64. 
 

tříventilátorové chlazení na Radeonu RX Vega 56
 
Ukazuje se tak, že zvláště zajímavá volba by měla být právě slabší Vega 56 vybavená 3584 Stream procesory a 8 GB HBM2 s výkonem až 10,5 TFLOPS v FP32 a TDP 210 W. Ta dostala oficiální cenu 399 USD, za kterou ji asi jen tak neseženeme. Stačí se podívat na ceny GTX 1070 na Amazonu, které začínají na cca 430 dolarech a je tu samozřejmě i obligátní otázka, zda nové RX Vega vůbec budou reálně dostupné za ceny, které budou ochotní platit nejen těžaři. Ti si snadno spočítají, za jak dlouho se jim taková investice začne vyplácet, i když samozřejmě s příslušným rizikem vyplývajícím z vývoje cen kryptoměn. 
 
 
Další výsledky testů se objevily později, a to původem ze serveru HardwareBattle, které jsou aktuálně nedostupné, ale grafy můžete najít na VideoCardz. Ty ukazují i spotřebu, jež se v případě vodou chlazené verze může dostat až přes 500 W, ale to je skutečný extrém s limitem spotřeby nastaveným na plus 50 procent, i když na Turbo pod 3DMarkem to není o moc méně. 
 
 
Zdroj: VideoCardz
reklama