reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Akvizice Root Robotics přinesla společnosti iRobot vzdělávacího robota

21.6.2019, Kateřina Hoferková, aktualita
Akvizice Root Robotics přinesla společnosti iRobot vzdělávacího robota
Díky akvizici Root Robotics má společnost iRobot vzdělávacího robota Root. Root je malý pohyblivý robot, který může být programován a díky tomu zvládne plnit nejrůznější úkony a zpestřovat výuku. 
Společnost iRobot, která je známá například robotickým vysavačem Roomba, získala Root Robotics. Nyní k řadám robotických vysavačů a sekaček přibude díky akvizici i programovatelný vzdělávací robot Root, který je určen zejména pro děti. 
 
Root je drobný robot s dvěma kolečky, jenž se dokáže pohybovat po rovných površích. Uživatelé můžou robota programovat a Root je pak schopný kreslit, skenovat barvy, reagovat na dotek nebo zvuk, přehrávat hudbu a další zajímavé věci. Ve školních třídách je například možné robota naprogramovat, aby šplhal po magnetické tabuli. K dispozici jsou tři úrovně obtížnosti programovacího jazyka. 
 
 
Robot Root je založen na technologii, která původně pochází z Wyss Institute z Harvardovy univerzity. Jeden robot stojí 199 dolarů, což je asi 4 500 korun bez DPH, balíček až třiceti vzdělávacích robotů pro školní třídy se prodává za až 6 000 dolarů, což je zhruba 136 000 Kč bez DPH. 
 
Společnost iRobot prohlašuje, že podporuje plány na zapojení robota do vzdělávání a na zpřístupnění robotiky pedagogům, studentům i rodičům. Společnost si tak může chytře vychovat mladé inženýry a programátory, kteří se budou zabývat rozvojem robotiky a kterých bude s rozmachem automatizace potřeba.  
 
Zdroj: engadget.com 


reklama