reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Amazon Kindle Oasis získal nastavitelnou barvu nasvícení

21.6.2019, Milan Šurkala, aktualita
Amazon Kindle Oasis získal nastavitelnou barvu nasvícení
Amazon představil novou verzi oblíbené elektronické čtečky knih Kindle Oasis. Ta je vybavena možností osvětlení a nově je možné korigovat barevné ladění tohoto osvětlení, konkrétně jde nejen o jas, ale i o barevnou teplotu.
Elektronická čtečka knih Amazon Kindle Oasis má užitečnou funkci osvětlení displeje, díky čemuž se dá číst i ve tmě, aniž byste museli mít např. rozsvíceno v pokoji. Nová verze přidává užitečnou funkci v podobě možnosti nastavit si barevnou teplotu tohoto podsvícení od studenějších tónů až po ty teplejší, které se více hodí např. při čtení před spaním. Pokud např. partner(ka) už spí a vy si chcete číst, stačí aktivovat toto světlo a vy uvidíte na text, aniž by se v pokoji najednou objevilo nějak moc velké množství světla, které by toho druhého budilo.
 
Amazon Kindle Oasis
 
Jinak jde o čtečku shodnou se svým předchůdcem. Má i nadále 7palcový E-Ink displej s hustotou bodů 300 ppi a bude k dispozici ve dvou barevných variantách, Graphite a Champagne Gold. Nechybí ani standard odolnosti IPX8, který zajišťuje, že čtečka přežije ponoření do vody do hloubky 2 metrů minimálně po dobu jedné hodiny. Měla by přežít i nějaké ty pády. Prodej bude zahájen 24. července za cenu okolo $250 za model s 8GB kapacitou paměti a $280 za 32GB verzi. Ta se hodí zejména těm, kteří budou chtít více poslouchat audio knihy (k dispozici je rozhraní Bluetooth).
 
Amazon Kindle Oasis
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama