reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Amazonu unikly fotky zajímavého obalu Core i9-9900K

2.10.2018, Milan Šurkala, aktualita
Amazonu unikly fotky zajímavého obalu Core i9-9900K
Na Amazonu se údajně objevil záznam ohledně procesoru Intel Core i9-9900K, kde byly i fotografie krabice, v níž bude procesor dodáván. Vypadá to, že tentokrát se Intel designem balení procesoru dost odvázal.
O novém připravovaném procesoru Intel Core i9-9900K už toho bylo napsáno více než dost. Nyní to ale vypadá, že se Intel inspiroval netradičními obaly konkurenčních procesorů AMD Threadripper a i Intelův procesor Core i9-9900K bude prodáván v netradičním balení. Alespoň to tak vypadá dle uživatele @momomo_us na Twitteru, který měl údajně pořídit screenshot stránky Amazonu, kde se už nový procesor objevil. Stránka není na Amazonu dostupná (není uváděn link), takže autenticitu nelze bohužel potvrdit a může se jednat o podvrh. Nebylo by to poprvé ani naposledy.
 
Intel Core i9-9900K balení
 
Podle fotografie to vypadá, že procesor bude dodáván v jakémsi modrém dvanáctistěnu, tedy značně netradiční formě balení. Ve screenshotu byla vidět také cena, která byla mnohem vyšší než původně očekávaných $450 až $480. Amazon údajně uváděl cenu $582,50.
 
Uvedené specifikace zatím odpovídají tomu, co se šušká. Procesor by tedy měl mít 8 jader s podporou Hyper-Threadingu (16 vláken), jeho základní frekvence má činit 3,6 GHz, turbo pak dosáhne až na 5,0 GHz (maximálně na 2 jádrech). Při 4 jádrech je turbo 4,8 GHz a na větším počtu pak 4,7 GHz. Procesor by měl mít 16 MB cache a jeho TDP spotřeba je pěkných 95 W, což s ohledem na frekvenci a počet jader není špatné. K jeho výrobě bude klasicky použit 14nm proces.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama