reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AMD i NVIDIA mají ovladače pro Battlefield V, ray tracing zatím není

9.11.2018, Jan Vítek, aktualita
AMD i NVIDIA mají ovladače pro Battlefield V, ray tracing zatím není
Battlefield V si můžeme zahrát ve finální verzi už nyní, a tak už bylo na čase, aby firmy AMD a NVIDIA nabídly své optimalizované ovladače. K tomu se dozvídáme, že RTX verze hry zatím k dispozici nebude. 
Novinka od EA/DICE přijde oficiálně na trh až 20. listopadu, ovšem ti, kteří si předplatili verzi Deluxe Edition, si budou moci vesele hrát už od 15. listopadu. Nebo už také rovnou dnes, pokud jste si u EA zřídili předplatné v ceně 15 dolarů měsíčně či 100 dolarů ročně. Je tak nad slunce jasné, do čeho se nás EA snaží tlačit a to se jistě nebude moc líbit lidem, kteří si koupili samotnou hru a nyní budou muset čekat ještě týden či rovnou téměř dva. 
 
Každopádně, AMD a NVIDIA už mají nové ovladače, které jsou "Game Ready", a to nejen pro Battlefield V. 
 
 
V případě společnosti AMD jde o ovladače Radeon Software Adrenalin Edition 18.11.1, k nimž se můžeme dozvědět, že byly vyladěny jednak pro Battlefield V (Early Access) a pak také pro Hitman 2 a Fallout 76. Oproti verzi Radeon Software Adrenalin Edition 18.10.2 můžeme s využitím 8GB karty Radeon RX 580 očekávat ve Full HD o 3 procenta vyšší výkon. V případě Battlefield V je to až o 8 procent vyšší výkon, ovšem na kartě RX Vega 64 ve Full HD nebo o 9 procent opět v případě RX 580.
 
Titulu Fallout 76 se krom optimalizace výkonu týká také vyřešení fatálního bugu s Radeon Overlay a chyby se řešily také ve hrách Assassin’s Creed: Origins, Wolfenstein II: The New Colossus a Strange Brigade. 
 
NVIDIA zase vypustila do světa GeForce Game Ready 416.81 WHQL a hlásá, že majitelé nejnovějších karet řady RTX 2000 se dočkají nejvyššího výkonu. To je ale tak nějak samozřejmé, když jde o nové karty, od nichž se neočekává nic jiného. Co nám však NVIDIA neříká, je odpověď na otázku s podporou technologií RTX na nových kartách. Ray tracing si tak budeme moci v Battlefieldu V vyzkoušet někdy jindy, prý brzy, ale není známo kdy. 
 
Zdroj: NVIDIA, AMD 


reklama