reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AMD na CES 2019 pohovoří o 7nm CPU i GPU

5.10.2018, Milan Šurkala, aktualita
AMD na CES 2019 pohovoří o 7nm CPU i GPU
Společnost AMD oznámila, že na veletrhu CES 2019 uspořádá keynote, jejímž hlavním tématem bude přechod na 7nm výrobu i velmi blízká budoucnost společnosti. Chystá se např. architektura Zen 2.
I když do veletrhu CES 2019 zbývají ještě tři měsíce, společnost AMD už oznamuje, že zde uspořádá keynote, kde Dr. Lisa Su, CEO a prezidentka společnosti, pohovoří o blízké budoucnosti společnosti a produktech, které se objeví v příštím roce. AMD se na keynote chce soustředit na nejrůznější výpočetní problémy, zmiňuje budoucnost hraní, zábavy a virtuální realitu. Hovoří se až o revoluci herního průmyslu, ale také virtuální zábavy.
 
Dr. Lisa Su
 
Dr. Lisa Su (zdroj: amd.com)
 
Mezi jinými by mělo jít např. o novou architekturu 7nm procesorů Zen 2, na kterou se těšíme již od uvedení první generace Ryzenů. Tím by to ale rozhodně nemělo skončit, Lisa Su totiž slibuje i informace o 7nm GPU. Díky 7nm technologii se společnosti opět podaří poodskočit od Intelu, který má stále problémy s 10nm výrobou. Tou sice už vyrábí omezené množství mobilních procesorů, ale masovou výrobu očekává až v příštím roce. Poněvadž GlobalFoundries to se 7nm výrobou vzdalo, budou nové procesory vyráběny u TSMC. Ačkoli se na CES 2019 dozvíme novinky o 7nm CPU i GPU, nelze s jistotou říci, že by se zde tyto produkty i skutečně představily (spíše bude zveřejněno více detailů).
 
Zdroj: bit-tech.net, TZ AMD


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama