reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AMD na GDC 2019: další detaily o Ryzen 3000?

12.2.2019, Jan Vítek, aktualita
AMD na GDC 2019: další detaily o Ryzen 3000?
AMD by se mělo podělit o nové informace o procesorech Ryzen 3000, a to na akci GDC 2019. Pro ni si totiž tato firma zarezervovala svůj slot pro prezentaci, která nese název AMD Ryzen Processor Software Optimization.
Prezentace na GDC 2019 se tak bude týkat softwarových optimalizací pro procesory Ryzen, ale ještě je tu také podrobnější popis toho, co se bude probírat. A ten říká, že se dozvíme více o samotné nabídce procesorů Ryzen, o nástrojích a technikách pro možnosti optimalizace a také se bude probírat další generace architektury x86, a sice Zen 2. Tématem tak budou jistě i procesory Ryzen 3000, ale je otázka, co o nich AMD prozradí a zda se jim bude věnovat spíše z hlediska softwaru, nebo hardwaru. Vzhledem k řečenému to bude spíše téma softwaru. 
 
 
Akce GDC 2019 odstartuje 18. března a potrvá do 22. března, a to v San Francisku. Samotnou prezentaci AMD bude mít na starost Ken Mitchell. 
 
Nelze tak očekávat výlet do architektury nových procesorů, ale třeba se dozvíme alespoň nějaké podrobnosti o tom, jakým způsobem budou propojeny jednotlivé čipy či čiplety a třeba bude už potvrzeno i to, že Ryzen 3000 budou mít tyto čiplety až dva. Stále také nevíme, jestli se AMD odhodlá v jejich rámci nabídnout až 16 jader, nebo to bude méně. To nezáleží na jeho možnostech, ty jednoznačně ukazují na strop právě 16 jader. Záleží to spíše na libovůli firmy, však 16jádrový desktopový procesor by byla bezprecedentní nabídka, která by hluboko zakrojila právě procesory třídy HEDT, čili v případě AMD Threadrippery. Uvidíme, jak to AMD vymyslí. 
 


reklama