reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AMD nabízí k Vegám zdarma Prey i Wolfenstein II

27.11.2017, Jan Vítek, aktualita
AMD nabízí k Vegám zdarma Prey i Wolfenstein II
AMD se rozhodlo nabídnout k novým kartám RX Vega 64 a 56 hned dvě hry zdarma a volba celkem logicky padla na letošní tituly Prey a Wolfenstein II: The New Colossus. To i kvůli podporovanému API, s nímž Radeony pracují obzvlášť dobře.
Informace, že grafické karty RX Vega budou distribuovány společně s hrami Prey a Wolfenstein II: The New Colossus, už nejsou nijak nové. O těchto hrách se mluvilo už v srpnu, ale teprve nyní se AMD přihlásilo s tiskovkou. Prey od Arkane sice nakonec nedostal do vínku podporu Vulkanu, ale s grafikami RX Vega i přesto pracuje velice dobře, a to zvláště ve vysokých rozlišeních WQHD a Ultra HD. Právě na Ultra HD dokáže tuto hru rozhýbat i RX Vega 56, i když 60 FPS rozhodně nečekejme. 
 
 
 
Wolfenstein II: The New Colossus od Machine Games je na rozdíl od Prey založen na enginu id Tech 6 a má jako výchozí a jediné API Vulkan, které vychází z AMD Mantle, a tak není divu, že Radeonům sedí. A to tak, že Vega 56 se dokáže zcela vyrovnat i GeForce GTX 1080 a Vega 64 je na půl cesty mezi GTX 1080 a GTX 1080 Ti. 
 
Tato nabídka platí od 24. listopadu, takže je v plném proudu a potrvá do samotného konce tohoto roku, ovšem do té doby už může dojít zásoba herních kódů, takže kdo bude vyčkávat, možná se nedočká. Co se týče aktuální hodnoty obou her, pak Prey nás dnes na Steamu vyjde na 40 eur, ovšem při aktuálních slevách stojí jen polovinu a Wolfenstein II: The New Colossus je k dostání dokonce také s poloviční slevou i přes to, že jde o novinku z konce října za AAA cenu 60 eur. 
 
A jako obvykle je třeba myslet na to, že ne každý prodejce k prodávaným kartám poskytne příslušné kódy, takže bude třeba hledat mezi velkými a známými e-shopy. Tyto kódy také budete muset aktivovat do konce kampaně, čili do 28. února, jinak propadnou. Nabídka platí pro Radeon RX Vega 56, 64 a 64 Liquid a pro modely od různých výrobců jako Gigabyte, Sapphire, XFX a jiných. 
 
Ale opět, je třeba se přesvědčit, že daný obchod opravdu k vybrané kartě tyto hry zdarma nabízí, což může vzhledem k pokračující chabé dostupnosti Radeonů RX Vega znamenat poněkud problematické a zdlouhavé hledání. Dle AMD jsou u nás spolupracující obchody tři, a to Alza.cz, CZC.cz a TS Bohemia. 


reklama