Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AMD ohlašuje tři změny ve vedení firmy

13.7.2018, Jan Vítek, aktualita
AMD ohlašuje tři změny ve vedení firmy
Společnost AMD ohlásila změny ve vedení, do nějž se nyní dostali tři noví pracovníci. Nedávno jsme se přitom podívali na to, jak AMD od Intelu přetáhlo Martina Ashtona, ale o toho nyní nejde. Je tu Mike Clark, Darren Grasby a Robert Gama.
Nedávno jsme tedy zjistili, že AMD ukořistilo Martina Ashtona, který má zkušenosti využitelné především v oblasti grafických čipů a sloužit bude ve firmě jako nový podnikový viceprezident zodpovídající se Davidu Wangovi, jednomu z nových šéfů v radeonové divizi. 
 
Darren Grasby
 
Pak tu máme nového viceprezidenta zodpovědného za prodej a šéfa EMEA regionu, a sice Darrena Grasbyho, vedle něj má AMD nového Corporate Fellow, jímž je hlavní designér procesorových jader Zen, Mike Clark a nakonec tu je viceprezident zodpovědný za lidské zdroje, Robert Gama. 
 
Mike Clark
 
Darren Grasby přišel do firmy AMD v roce 2007 a pracoval především v managementu a v poslední době se zasloužil o prosazení procesorů Ryzen na trhu. Působit bude v oblasti EMEA, čili i v Evropě. 
 
AMD Corporate Fellow Mike Clark se zasloužil o vývoj architektury Zen, z níž vznikly dnešní procesory Ryzen, Threadripper a EPYC. Clark bude dále dohlížet na strategií, designem a roadmapami, jež se týkají procesorů. Pozice Corporate Fellow můžeme také brát jako poctu pro zvláště zasloužilé pracovníky. 
 
Robert Gama
 
A nakonec Robert Gama se jako Senior Vice President a Chief Human Resources Officer bude starat o lidské zdroje, čímž se ve firmě zabýval i v posledních pěti letech. 
 
Zdroj: TZ AMD