reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Martin Ashton z Intelu přestupuje do AMD jako podnikový viceprezident

9.7.2018, Jan Vítek, aktualita
Martin Ashton z Intelu přestupuje do AMD jako podnikový viceprezident
V poslední době to byl spíše Intel, kdo přetahoval zaměstnance firmě AMD, ale nyní je tomu naopak. Do AMD z řad Intelu vstupuje Martin Ashton, který v něm dosud zastupoval řadu významných funkcí. 
V minulém roce AMD ztratilo svého šéfa grafické divize Raju Koduriho, který pak k sobě přibral také Chrise Hooka a Intel rovněž získal Jima Kellera, který však nikdy nebyl kmenovým zaměstancem AMD, ale značně se podílel na vývoji významných procesorových architektur jako K8 nebo Zen. 
 
Martin Ashton a David Wang 
 
Martin Ashton nezastával v Intelu jedinou pozici. V jeho profilu jsme si mohli přečíst: Vice President, Core and Visual Computing Group, Chief Engineer, VTT a Director of Hardware a Co-Director of Architecture, VPG at Intel. Nyní má ve svém profilu jako pracovní pozici jediné, a sice podnikový viceprezident (Corporate Vice President, AMD, Santa Clara, California). 
 
V Intelu se však Martin Ashton neohřál dlouho a i když pracoval na více pozicích, působil tam jen rok a devět měsíců. Nejdelší část své dosavadní kariéry věnoval britské firmě Imagination Technologies, kde pracoval bezprostředně předtím, a to jako výkonný viceprezident PowerVR Multimedia IP. V této firmě strávil více než 25 let, a to tedy ještě v době, kdy se jmenovala VideoLogic. Jde o člověka, který se významně zasloužil o rozvoj grafických technologií PowerVR. 
 
Nyní se bude Martin Ashton přímo zodpovídat Davidu Wangovi, který sám do AMD přišel teprve letos v lednu jako nový senior vice president of engineering v RTG. Wang tak má na starosti část úkolů, které Koduri opustil, a sice rozvoj technologické strategie, architektur, harwaru a softwaru pro grafické produkty. 
 
AMD tak po odchodu Koduriho značně posiluje vedení své grafické divize a my můžeme doufat, že se to co nejdříve ukáže na jeho produktech. 
 
 
Zdroj: Hexus.net


reklama