reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AMD opravilo problém s Destiny 2 na Ryzen 3000, na cestě jsou nové BIOSy

16.7.2019, Jan Vítek, aktualita
AMD opravilo problém s Destiny 2 na Ryzen 3000, na cestě jsou nové BIOSy
Pokud si někdo pořídil procesor Ryzen 3000 a má v oblibě hru Destiny 2 od Bungie, asi není se svou koupí zatím spokojen, protože tato kombinace se nesnese. Destiny 2 na nových Ryzenech prostě nerozběhneme, ovšem na cestě už mají být opravné BIOSy.
Společnost AMD dle Bungie na konci minulého týdne identifikovala onen problém, který způsobuje, že spustitelný soubor hry se sice objeví v seznamu aktivních procesů a mírně vytíží procesor, ovšem hra samotná se nikdy nespustí. Neexistuje pro to žádné řešení a problém se má týkat samotných procesorů Ryzen 3000, takže bez ohledu na typ základní desky. Nepomáhá ani reinstalace celého systému a hry, takže jediné, co mohou lidé dělat, je trpělivě čekat na opravu. 
 
 
AMD už sdělilo, že problém byl na jeho straně vyřešen, jenomže jde o opravdu mikrokódu procesorů, která tak vyžaduje, aby na jejím základě výrobci desek připravili nové verze BIOSů. Míč je nyní na jejich straně, a tak je třeba trpělivě čekat na to, až se dané verze objeví na jejich stránkách. Není přitom vůbec běžné, aby byla nutnost instalace nového BIOSu spojena s korektním během nějaké konkrétní hry.
 
Lze předpokládat, že jako obvykle v tomto dostanou přednost nejnovější produkty, čili desky s čipsetem X570. Můžeme se tak podívat na to, jak jsou na tom hlavní výrobci desek. Například Asus pro svou ROG Strix X570-F Gaming připravil zatím jednu verzi z 5. července, která tak opravu nenese a nést nemůže. 
 
Nejlepší model od MSI, deska MEG X570 GODLIKE, má už k dispozici druhou verzi BIOSu, ale teprve z 2. července, takže zde také nepochodíme. Podobně je pak na tom Gigabyte se svou X570 AORUS XTREME. Je tu již třetí verze, ale opět z 5. července. ASRock se sice jako obvykle snaží aktualizovat často, ale i jeho X570 Taichi má nejnovější BIOS z 11. července. 
 
Nové verze by ale snad měly být k dispozici od tohoto týdne a my uvidíme, zda AMD už konečně využije verzi AGESA, kterou prohlásí za dokončenou, respektive první opravdu ostrou. Firma totiž dříve také prohlásila, že finální verze AGESA už znemožní využití PCIe 4.0 na starších deskách a my uvidíme, zda to už bude opravdu znamenat, že tuto sběrnici na nich opravdu nerozběhneme, nebo zda snad výrobci desek i tak zákaz AMD nějak obejdou. 
 
Zdroj: Bungie @ Twitter


reklama