reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AMD potvrzuje příchod Ryzenů 7000 Raphael v tomto čtvrtletí

3.8.2022, Milan Šurkala, aktualita
AMD potvrzuje příchod Ryzenů 7000 Raphael v tomto čtvrtletí
Při prezentaci finančních výsledků AMD bylo také potvrzeno, že k uvedení napjatě očekávaných procesorů AMD Ryzen 7000 Raphael dojde v tomto čtvrtletí. Serverové procesory EPYC Genoa a nová GPU architektura RDNA 3 na sebe nenechají čekat o moc déle. 
AMD nedávno zveřejnilo své finanční výsledky za poslední kvartál. To obvykle obnáší zprávy o financích i dalším směřování společnosti. Té se meziročně navýšily příjmy o téměř 70 %. Dařilo se zejména serverové divizi Data Center (+83%). Navýšení máme ale i v sekcích Client (+25%) a Gaming (+32%), procentuálně nejvyšší je to v oblasti Embedded, která díky akvizici Xilinxu narostla o 2228 %. 
 
AMD Ryzen 7000
 
Nás ale bude zajímat především to, co se chystá v nejbližších měsících. Lisa Su potvrdila, že se desktopové procesory Ryzen 7000 Raphael představí ještě v tomto čtvrtletí, přesnější datum ale neznáme. Nejpravděpodobnější je někdy v září. Serverové procesory EPYC Genoa si najdou cestu na trh v dalším čtvrtletí, tedy na podzim. To je také plánované uvedení nových GPU s architekturou RDNA 3. Tady se spekuluje o říjnu nebo listopadu. AMD nicméně pro třetí čtvrtletí předpokládá propad příjmů v této části svého podnikání (patrně očekává, že zákazníci budou vyčkávat už na novou generaci GPU). Cloudové serverové procesory Bergamo na architektuře Zen 4c pak budou představeny až počátkem příštího roku. 
 
Zdroj: wccftech.com 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama