reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AMD Ryzen Pro nyní i jako APU

15.5.2018, Jan Vítek, aktualita
AMD Ryzen Pro nyní i jako APU
AMD vypustila do světa nové procesory Ryzen Pro, které se konkrétně řadí mezi APU, a jde tak o podnikové verze mobilních i desktopových Raven Ridge. Jsou také již přímo dostupné v modelech známých výrobců PC. 
AMD Ryzen Pro s grafikou Radeon Graphics tak už nabízejí velcí světoví výrobci počítačů, jako je Dell, HP či Lenovo, a to ve svých mobilních i desktopových počítačích. Jedná se o řady Dell Latitude a Optiplex, HP Elite a Pro a Lenovo Think. 
 
 
Co se týče samotných mobilních a desktopových procesorů Ryzen Pro s grafikou Radeon, zde nelze říci nic jiného, než že jde z hlediska hlavních specifikací o to samé, co v případě klasických verzí, ovšem s nášupem podnikových technologií. 
 
 
Jde tak předevšímo bezpečnost s podporou fTPM či TPM 2.0, Enterprise Security pod Windows 10, zabudované 128bitové šifrování AES a od AMD technologie GuardMI. Ta má chránit počítač "od zapnutí po vypnutí" a jde podobně jako v případě Intel Management Engine o zabudovaný bezpečnostní procesor, respektive celý systém v systému, uvnitř každého Ryzen Pro. Ten pak zajišťuje bezpečné bootování systému, transparentní šifrování paměti, zabezpečený provoz aplikací, atd. 
 
 
V případě notebooků AMD slibuje celodenní provoz na baterie, což obvykle znamená alespoň osm hodin, neboť v marketingovém světě se v tomto případě den = pracovní doba. Vedle toho pak AMD poukazuje na očividné, a sice výkonnou integrovanou grafiku, která je určena pro 3D CAD i zdravotnické aplikace. 
 
 
Zdroj: Hexus.net


reklama