reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AMD si chystá speciální Ryzen 7 2700X na oslavu 50letého výročí

16.4.2019, Jan Vítek, aktualita
AMD si chystá speciální Ryzen 7 2700X na oslavu 50letého výročí
Už za dva týdny nastane pro AMD velký svátek, a sice 50leté výročí založení této firmy. Firma to chce dle záznamu v americkém obchodu oslavit také tím, že na trh vypustí speciální edici procesorů Ryzen 7 2700X. V čem bude speciální?
AMD oslaví své padesátiny 1. května, takže tato firma byla založena v roce 1969. Vytvořil ji Jerry Sanders společně s dalšími nespokojenými kolegy z Fairchild Semiconductor. Ti tak od svého původního chlebodárce odešli, aby šli vlastní cestou a ta i po půl století vede stále dál a my tu máme jedinou společnost, která dokáže vyrábět konkurenceschopné procesory x86 i grafické čipy. Žádná jiná taková na světě není, i když to by nemuselo vydržet dlouho, neboť Intel se probudil a my můžeme čekat na to, co příští rok předvedou jeho GPU Xe.
 
 
AMD se tak chystá tuto událost využít i při prodeji svých procesorů a jak ukazuje nabídka amerického obchodu ShopBLT, dočkáme se výroční edice procesoru Ryzen 7 2700X s chladičem Wraith Prism. I běžná verze tohoto procesoru samozřejmě má ve výbavě chladič Wraith Prism, takže čím se výroční edice odlišuje? 
 
 
AMD nijak nezměnilo základní označení procesoru, takže lze očekávat, že tu nebudeme mít vyšší takty, což je ostatně asi to jediné, v čem by se mohl odlišovat. Zatím tak nevíme, co tu bude speciálního a lze uvažovat o nějaké výbavě navíc, třeba ve formě upomínkových předmětů, nebo o úpravě samotného procesoru, respektive jeho heatspreaderu. Případně se může tento procesor prodávat v nějakém zvláštním obalu, ostatně s tím už AMD má také své zkušenosti, stačí se podívat na to, v čem se prodávají Threadrippery a nebo v čem se prodávaly první procesory FX Black Edition.
 
 
Takže uvidíme, nicméně uvedená cena není o moc vyšší než v případě běžné verze procesoru. 
 
Zdroj: Dayman (via Twitter)


reklama