reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AMD už rozesílá záplaty pro chyby odhalené firmou CTS Labs

3.5.2018, Jan Vítek, aktualita
AMD už rozesílá záplaty pro chyby odhalené firmou CTS Labs
Odhalení chyb jako Ryzenfall či Masterkey v procesorech firmy AMD jsme mohli brát spíše jako pokus ji poškodit nebo se přiživit na ovlivnění trhu s jejími akciemi. Pravda však je, že ony chyby tu jsou a AMD už pro ně má záplaty. 
Společnost CTS Labs odhalila dle svých slov na 13 chyb v procesorech firmy AMD, přičemž té nedala možnost na ně ihned reagovat, protože s nimi hned vyrukovala na veřejnost. Dle vyjádření CTS Labs tak bylo učiněno proto, aby firma AMD byla donucena co nejdříve jednat. Nicméně způsob, jakým společnost CTS Labs jednala, vypovídá o tom, že její motivy nebyl úplně čisté a nejspíše zahrnovaly pokus, jak využít případný propad akcií AMD ku vlastnímu prospěchu. Vypovídají o tom především stránky amdflaws.com, které informují poněkud poplašným způsobem. 
 
 
Nicméně akcie AMD se citelně nepropadly, i když na tom v posledním měsíci nebyly nejlépe, ale to asi nebyl dopad odhalených chyb jako spíše obav z toho, co udělá očekávaný konec masivních prodejů karet pro těžbu kryptoměn. Ostatně o chybách procesorů AMD se v posledním měsíci ani moc nemluvilo, tedy až na to, že firma se ohlásila s tím, že pro ně chystá opravy. Ty nyní dorazily. 
 
Pro pořádek, závažnost odhalených chyb je velice diskutabilní, protože bylo ihned jasné, že většina z nich vyžadovala, aby útočník už před jejich zneužitím měl na daném počítači administrátorská práva. Bylo by to tedy něco jako pokus o ukradení auta, které již řídíme. 
 
Server Tom's Hardware byl nedávno kontaktován firmou CTS Labs, která měla prý obavy kvůli tomu, že neslyšela nic o nových záplatách pro procesory AMD a že jejich vývoj by měl zabrat měsíce a Chimera bude vyžadovat změny v hardwaru. Lidé z Tom's Hardware tak oslovili přímo AMD a získali odpověď, že během měsíce po zveřejnění chyb byly partnerům rozeslány záplaty, které řeší veškeré odhalené problémy na platformě Epyc a pak záplaty pro Chimeru určené již pro veškeré zasažené platformy. Nyní mají být už ve finální fázi testování samotné finální záplaty, jež se brzy dostanou k zákazníkům. Mark Papermaster z AMD také nedávno ohlásil a potvrdil, že záplaty nebudou mít žádný dopad na výkon procesorů. 
 
Zdroj: Hexus.net


reklama