reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Antec P110 Luce: podsvícení i temperované sklo

17.10.2017, Jan Vítek, aktualita
Antec P110 Luce: podsvícení i temperované sklo
Výrobci skříní najeli na novou vlnu vzájemného opičení se, v níž se převalují dvě hlavní novinky. Jednak je to RGB podsvícení a pak to jsou znovuzrozené průhledné bočnice, které dnes už nejsou tvořeny z plexiskla, ale ze skla. 
Antec P110 Luce je právě o tom, přičemž tato skříň spadá do dobře známé série Performance One, z níž jsme si již v roce 2007 vyzkoušeli model Antec P182. Nová P110 Luce už má být k dispozici na trhu, a to za 119 eur, což v našich obchodech bude znamenat cenu kolem 3000 Kč s daní. 
 
 
Na první pohled jde spíše o skříň, která má zajistit tichý provoz počítače. Nejsou tu odhalené přední pozice ventilátorů a ty vrchní můžeme zaslepit. Celkové rozměry skříně jsou 489 x 230 x 518 mm (H x Š x V) a vyrobena je z kombinace 1mm a 0,8mm oceli SECC, plastu ABS a přední panel je pokryt 0,8mm hliníkem.
 
 
P110 Luce je klasický middletower, pokud jako klasiku už bereme skříně s pozicí zdroje dole. Dovnitř se vejdou desky formátu ATX, Micro ATX a ITX, dále šest pevných disků či také šest SSD v podobě 2,5" zařízení. 
 
 
Pak tu máme také celkem osm záslepek, z nichž jsou dvě umístěny vertikálně, a je tak jasné, že Antec nám umožní umístit do příslušné polohy grafickou kartu, aby ta byla hezky vystavena na odiv skrz boční skleněný panel. K tomu ale pochopitelně budeme potřebovat redukci pro připojení do slotu PCIe x16 na desce. Karty mohou mít na délku až 390 mm a připraven je pro ně také držák, jenž je podpoří, aby se neprohýbaly. 
 
Pro chlazení má Luce připraveny pozice pro tři 120mm či dva 140mm ventilátory vepředu, dva 120/140mm nahoře a jeden 120mm vzadu, čemuž odpovídají i možnosti instalace radiátorů. Vzduchový chladič procesoru může mít na výšku až 165 mm a pokud jde o přední panel, ten nese dva USB 3.0, HDMI pro VR headsety, audio porty a také RGB LED ovladač podsvícení. 
 
Právě s podsvícením to ale Antec nepřehání a samotná tato skříň má barevnou LED nejspíše jen pod předním logem a pak už jde jen o onen ovladač. 
 
Zdroj: Antec


reklama