reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Antec Striker: otevřená skříň pro nadšence pro vodní chlazení

3.9.2019, Jan Vítek, aktualita
Antec Striker: otevřená skříň pro nadšence pro vodní chlazení
Tak můžeme popsat malou skříň firmy Antec, která je určena pro malé sestavy založené na základních deskách Mini ITX. Její tvůrci ji označují jako první a jedinou svého druhu a slibují kvalitní materiály. 
Antec Striker je spíše designový kousek než klasická počítačová skříň a jako takový bude tento produkt těžko vyhovovat všem. Už jen otevřený design jistě nutně přinese námitky ohledně prachu, kterého interiér rozhodně nebude ušetřen, takže to znamená, že u této skříně nebude stačit jen občas sáhnout na prachový filtr a sejmout z něj chuchvalec prachu, což mi něco připomnělo, takže moment.
 
 
Provedení této skříně svým vzezřením není úplně originální, protože podobné modely s různě pospojovanými panely, které netvoří jednolitý vnější skořápku, už jsme mohli vidět. Dole máme bílé panely vyrobené s SPCC, které budou z boků krýt pozici zdroje a nahoře pak po obou stranách i vepředu panely ze 4 mm tlustého temperovaného skla. Vzduch bude moci velice volně proudit dovnitř i ven, a to především skrz horní, zadní a přední část skříně. Zvláště nahoře není v podstatě vůbec nic a také vepředu máme jen jakési lamely a postranní držáky ventilátorů či radiátorů. Tyto černě eloxované části skříně by měly být z hliníku. 
 
 
Díky otevřenému designu si ale budeme moci zvolit, zda chceme umístit až 240mm radiátor vodního chlazení do boků, dopředu či rovnou dozadu. Tam totiž nemusí překážet grafická karta, která může být napojena přes prodlužovací kabel slotu PCIe x16 a umístěna nastojato do přední části skříně, což skutečně není obvyklá pozice. 
 
​  
 
Velikost této skříně odpovídá minitoweru, ovšem ty obvykle podporují desky Mini ATX, zatímco Striker je určen pro Mini ITX, takže ještě menší desky s jedním slotem. Její rozměry jsou 420 x 230 x 410 (H x Š x V) a hmotnost 7,47 kg. Vejde se do ní karta s maximální délkou 330 mm, výškou 150 mm a tloušťkou 60 mm, zdroj ATX hluboký až 160 mm a pak tu máme místo pro dvě 2,5" zařízení a tím to hasne. 
 
A samozřejmě to vše bude třeba pořádně barevně rozsvítit, ale my si řekneme spíše o bočním panelu se dvěma USB 3.0 typu A, jedním USB 3.1 typu C a dvěma HD audio. To vše ovšem bude stát 250 amerických dolarů. 
 
 
Zdroj: Hexus.net


reklama