reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AOC má první AGON s FreeSync 2 a VESA DisplayHDR

19.4.2018, Jan Vítek, aktualita
AOC má první AGON s FreeSync 2 a VESA DisplayHDR
Společnost AOC si připravila svůj první model herních monitorů AGON, který nabídne kombinaci AMD FreeSync s VESA DisplayHDR. Jedná se přitom o velký 31,5palcový panel typu VA s poměrem stran 16:9.
AOC AGON AG322QC4 tak patří mezi velké a prohnuté panely s úhlopříčkou 31,5" a rozlišením 2560 x 1440 pixelů. Očekávat od něj můžeme kvalitní zobrazení díky jeho technologii VA s kontrastem 2000:1. Podporována je technologie AMD FreeSync 2, takže povinně i Low Frame Compensation (LFC) a také tu máme VESA DisplayHDR 400, tudíž maximální jas není až tak vysoký a jde o odpovídajících 400 cd/m2. Dále tu máme ve hlavních specifikacích obnovovací frekvenci až 144 Hz a odezvu 4 ms GtG. 
 
 
AG322QC4 má spíše subtilní tělo, na čemž se podílí především stojan ErgoBase na tenkých a vysokých nožkách. Sedí na něm panel se zakřivením 1800R, z jehož pravé strany kouká dobře známý výklopný držák, který má primárně sloužit pro headset či sluchátka. Stojan umožní nastavení výšky, náklonu i natočení do stran. 
 
Dle rozlišení a obnovovací frekvenci je tento monitor určen spíše pro výkonnější karty, takže pro jeho dobré využití bude třeba si připravit alespoň Radeon RX 580 a lépe RX Vega. Saháme samozřejmě především po kartách od AMD vzhledem k podpoře FreeSync 2. 
 
Ani zde pak nechybí herní režim s různými nastavitelnými žánry (FPS, RTS, atd.). Shadow Control zase jako obvykle poslouží k projasnění tmavých míst her bez přesvícení těch světlých a nakonec můžeme zmínit dva porty USB 3.0 v integrovaném hubu, držák pro snadnější přenášení monitoru a také LED na spodní a zadní straně, které slouží prostě pro efekt a my si můžeme zvolit tři intenzity v červené, zelené nebo modré. 
 
AOC AGON 322QC4 je očekáván v červnu 2018 s doporučenou koncovou cenou 15.029 Kč (599 eur).
 
 
Zdroj: TZ AOC


reklama